JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ingen ingeniørstreik

Ingeniørorganisasjonen NITO nådde bare delvis fram med sitt krav om innsyn i hvordan bedriftene praktiserer reglene om unntak fra arbeidstidsbestemmelsene.

einar.fjellvik@lomedia.no

Klokka fire i morges kunne meklingsmann Nils Dalseide konstatere at han nok en gang hadde avverget en åpen arbeidskonflikt. Med meklerens bistand kom Næringslivets Hovedorganisasjon og ingeniørorganisasjonen NITO fram til en forhandlingsløsning.

I hovedspørsmålet – om hvem som kan unntas fra arbeidsmiljølovens regler om arbeidstid og rett til overtidsbetaling – aksepterte partene en protokolltilførsel som sier at NITOs tillitsvalgte, i forståelse med medlemmene, kan anmode om en redegjørelse om praktiseringen av disse reglene.

Også i spørsmålet om pålagte reiser på fritida ble man enige om en protokolltilførsel. NHOs krav om at NITO må ha minst tre medlemmer i en bedrift for å ha rett til tariffavtale, ble frafalt under meklingen.

Alt i alt sier NITOs forhandlingsleder, Freddy Thorsen, seg rimelig fornøyd med nattas resultat.

– Det ble ikke så bra som vi håpet, men vi ble enige om et par saker som det er verdt å prøve ut med NHO, sier han til NITOs eget nettsted .

Annonse
Annonse