JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Trist for alle

– Stemningen er trist. Vi mister mange gode kolleger nå, sier tillitsvalgt Mona Andreassen i EL & IT-klubben.
I skrivende stund er det 430 ansatte hos Troms Kraft, men innen februar kommer arbeidsstokken til å minske med 57 personer. Det vil merkes på miljøet, tror Mona Andreassen.
– Akkurat nå er stemningen litt lettet over at selve prosessen er over, og litt trist over alle de som nå må gå, sier Andreassen.
Hun sier de ansatte var forberedt på at bedriften over tid måtte redusere arbeidsstokken, men at det skulle skje så fort og så drastisk, var et sjokk.
– Da tallene for andre kvartal ble presentert, fikk vi beskjed om at vi kunne regne med bonuser. Da tredjekvartalstallene kom på bordet, var det sammen med beskjeden om at 50 stillinger måtte bort, sier Andreassen.
Sluttresultatet for 2007 var ikke bra nok, men det var finanskrisa som gjorde at bedriften nå tar så drastiske grep. Bedriften har blant annet store lån der økte renter får stor innvirkning på bunnlinja.
– Vi hadde håpet å kunne gjøre dette mer over langen, men det er vanskelig for oss å vurdere om krisen er så stor som ledelsen sier, sier Andreassen.
Klubblederen er fornøyd med at nedbemanningen kunne skje uten at noen fikk oppsigelse. 17 går med AFP, 19 tar sluttpakke og 16 tar en egen studiepakke.
Tekst: Anette Hobæk Ravnsborg
Annonse
Annonse