JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Stopp statsterrorismen

Israel er den stat i verden som bryter flest FN-resolusjoner, mener EL & IT Forbundet. Nå krever de at regjeringen tar et tydelig standpunkt mot det som skjer i Gaza.

anette@lo-media.no

Tidligere i dag tok LO klar avstand fra det som skjer i Gaza. Nå gjør EL & IT Forbundet det samme.

– Israel har gjennom flere år og imot internasjonal rett, stengt palestinerne i Gaza inne som i et fengsel. Det er med bakgrunn i dette at det fra palestinsk side har blitt svart med rakettangrep mot Israel, sier forbundet i en uttalelse.

Forbundet vil ikke forsvare angrepene mot Israel, men mener de må sees i sammenheng med palestinernes hverdag.

– Når Israels svar på dette er bombing av sivile mål i Gaza, nå også invasjon med bakkestyrker, så er dette nok et uhyrlig brudd på menneskerettighetene som ikke kan karakteriseres som annet enn en krigsforbrytelse og statsterrorisme, uttaler EL & IT.

Vær tydelig

Forbundet krever nå at regjeringen blir mer tydelig i sin kritikk av det som skjer.

– Den norske regjeringen må innta et utvetydig standpunkt ved ikke på noen måte å tale overgriperens sak. Dette er ikke en krig mellom likeverdige parter, uttaler de.

Samtidig mener forbundet at Norge må jobbe internasjonalt for å presse Israel til å stoppe invasjonen og bombingen, og foreslår boikott som et virkemiddel. Boikott av Israel er for øvrig også et av forbundets forslag til LO-kongressen i mai.

Annonse

Flere saker

Annonse