JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Godt mottatt i LO

Regjeringens krisepakke ble stort sett godt mottatt i LO-miljøet, da den ble presentert i Folkets Hus i formiddag. – Regjeringen leverer så det suser på enkelte områder, mener 1. nestleder Gerd Kristiansen i Fagforbundet.

linesch@lo-media.no

1. nestleder Geir Mosti i LO er strålende fornøyd med innholdet i regjeringens krisepakke. Under dagens frokostmøte i Arbeiderpartiet sa han LO har mye å være fornøyd med. – Dette er i stor grad i tråd med de krav LO har fremmet og det er viktig. Vi må også huske at regjeringen har levert mye tidligere også. Nå er det opp til oss. Det er utrolig viktig at det legges opp til økt aktivitet i blant annet bygg- og anleggsbransjen og i kommunene, sier Mosti.

- Når det

gjelder å bruke offentlig sektor som et virkemiddel i krisen så leverer regjeringen så det suser, sier 1. nestleder Gerd Kristiansen i Fagforbundet. Hennes umiddelbare kommentarer om pakken fra regjeringen er: - I utgangspunktet så ser dette veldig bra ut. Det er en satsing på velferd som er veldig bra. Hun kunne nok tenkt seg mer penger på noen enkeltområder, slik som for eksempel til vedlikehold av skoler, men Kristiansen er fornøyd med den totale rammen. - Vi kan ikke bare se på de konkrete bevilgningene til kommunene. Det ligger jo også mye ellers i tiltakspakken som til syvende og sist vil gi kommunene økte skatteinntekter, sier Kristiansen.

Forbundsleder Leif

Sande i Industri Energi var ikke spesielt fornøyd med innholdet i krisepakken. - Vi trenger mer tid til å se på innholdet, men ved første øyekast så finner jeg ikke igjen så mye av det vårt forbund spilte inn. Sande understreker at det for samfunnet som helhet og for arbeidslivet, så ser det ut som en bra totalpakke. - Men jeg savner en del på industri. - Samtidig legger vi merket til at regjeringen møter oss et stykke på vei når det gjelder permitteringsreglene, men ikke så langt vi kunne ønsket oss, sier Sande.

Det var arbeids-

og inkluderingsminister Dag Terje Andersen og næringsminister Sylvia Brustad som presenterte regjeringens krisepakke på Arbeiderpartiets frokostmøte i Folkets Hus i formiddag. Begge understreket at dette er en pakke som skal gi flere folk i arbeid. - Vår ambisjon er å være det landet med lavest ledighet, sa Andersen. Han understreket også betydningen av en stor offentlig sektor, som er mindre følsom for markedets svingninger. Andersen trakk fram satsingen på 6000 nye tiltaksplasser og økte bevilgninger til NAV som viktige redskap. NAV gis 156 millioner friske kroner, tilsvarende 320 nye stillinger. - Vi har fokus på de som er ledige, men vi skal heller ikke glemme dem som allerede har spesielle behov på arbeidsmarkedet, minnet Andersen om.

Brustad takket

LO for mange gode innspill og dialog underveis i arbeidet med pakken. - Og dere vil nok kjenne dere igjen i en del av det vi presenterer, sa hun. Brustad understreket at regjeringen umulig kan berge alle bedrifter i Norge, men at det viktige er å ta vare på menneskene. - Vi må få ledige hender i arbeidet, det er det aller viktigste, sa Brustad.

Annonse
Annonse