JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kontant avslag

ESA vil ikke behandle forespørselen fra LO i Stavanger om tjenestedirektivet. LO i Stavanger mener ESA misforstår.

torgny.hasaas@lomedia.no

LO i Stavanger henvendte seg til Eftas overvåkingsorgan, ESA, 11. februar for å få en mening om regjeringa kan utstede garantier i forbindelse med tjenestedirektivet.

Fredag meldte frifagbevegelse.no at ESA hadde under vurdering hvordan de skulle behandle henvendelsen. Det viste seg å være feil. ESA hadde allerede sendt avslaget til LO i Stavanger.

– Årsaken til at vi ikke kan behandle henvendelsen er at tjenestedirektivet ikke er en del av EØS-avtalen, eller det norske regelverket knyttet til EØS-avtalen, sier informasjonssjef i overvåkingsorganet, Inge Hausken Thygesen til frifagbevegelse.no.

Hypotetiske spørsmål

– Vi uttaler oss heller ikke om hypotetiske spørsmål, legger han til.

LO i Stavanger kontaktet ESA 11. februar. De ønsket å få overvåkingsorganets uttalelse om regjeringens «garanti» overfor LO i spørsmålet om tjenestedirektivet. LO stilte fire krav til regjeringen for å si ja til tjenestedirektivet.

De fire kravene er:

Regjeringen svarte at disse punktene er vesentlige også for regjeringen. «Det følger av redegjørelsen (i St. prp. nr. 34 2008-2009 red. anm.) nedenfor at regjeringen er trygg på at dette er ivaretatt.»

ESA misforstår

Dette vil altså ikke ESA ha noen formening om før de blir en del av norsk lovgivning og derigjennom EØS-avtalen.

LO i Stavangers advokat, Kjell Brygfjeld, er ikke fornøyd med svaret fra ESA. Han mener at ESA har svart på feil ting, og har derfor sendt en ny henvendelse til ESA for å korrigere.

– ESA har oppfattet dette som en klage på implementering av tjenestedirektivet. Det det dreier seg om er brudd på EØS-avtalen sier Brygfjeld

Annonse
Annonse