JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Uklart om IKT

Til høsten er det valg, men det er forbausende hvor lite de politiske partiene engasjerer seg for IKT-strategi og IT-utvikling.

christine.skarberg@lomedia.no

Det mener administrerende direktør i Abelia Paul Chaffey, som med ett skråblikk, har gått gjennom de ulike partiprogrammene før høstens valg. Han har forsøkt å finne målene partiene har, når det gjelder IKT-utviklingen i Norge. Chaffey presenterte observasjonene sine på et IKT-seminar i går og han stilte seg undrende til, at de politiske partiene ikke vektlegger IKT og IT-utvikling mer.

Lite utfyllende

Chaffey mener det er svært få og tydelige framtidsrettede planer om IKT-utvikling i de forskjellige partiprogrammene. Ap og Høyre er begge opptatt av IKT-utvikling i velferdssamfunnet, både innen offentlig sektor og i det private næringslivet. Mer om hvordan denne utviklingen skal skje, hadde imidlertid ikke Chaffey funnet i programmene.

Innen 2015

Sp ser på IKT som en del av den norske infrastrukturen og mener det er alles rett å få bredbåndtilgang. Dette ønsker Sp å få til innen 2015 og runder av der uten noe mer konkret. Frp begynner sitt partiprogram med å proklamere ”økt satsing på IKT”. – Og med de ord, stopper det. Mer om satsingen står det lite om i resten av programmet, forklarer Chaffey.

Skummelt og skeptisk

Venstre slår kraftig på stortromma i sitt partiprogram. De ønsker seg et såkalt media- og informasjonssamfunn med solid utvikling av IKT og IT-teknologien i offentlig sektor og næringslivet, men utdyper ikke satsingen nevneverdig. Opposisjonskamerat KrF er imidlertid langt mer tilbakeholden. I følge Chaffey, kan KrFs syn på IKT-satsing tolkes som litt skummelt og noe folk må vernes for. SVs partiprogram ble gjennomgått til slutt, og heller ikke her var funnene mange. – Det første jeg spurte var, hvor er IKT-politikken? Det vi kan tyde av programmet, er en gjennomgående skepsis til IKT-utvikling i SV. Skuffende, spesielt siden SV faktisk sitter med ministeren, hevder Chaffey. Etter å ha lest alle partiprogrammene, konkluderer Chaffey med at det ikke er mye å bygge på videre. Tidligere under IKT-seminaret var det blitt stilt spørsmål om Norge har hatt litt flaks, når det gjelder å bli en internasjonal ledende IKT-nasjon. Chaffey oppsummerte derfor sitt innlegg med, at det kanskje er nettopp flaks vi trenger de neste fire årene også.

Annonse

Flere saker

Annonse