JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Harde forhandlinger i Umoe IKT

Umoe IKT har varslet nedbemanning. EL & IT-klubben starter forhandlinger for 14 medlemmer i morgen.

christine.skarberg@lomedia.no

I 2005 gjennomgikk Umoe IKT en nedbemanning. 150 ansatte måtte gå den gangen. Selv om det aldri er noen rettferdighet i oppsigelser er klubbleder for EL & IT i bedriften, Svein Åge Samuelsen, klar i sin tale:

– Den gangen skjedde oppsigelsene i henhold til tariffen, og ansiennitet og dokumentert kompetanse ble vektlagt, sier Samuelsen.

Ny runde

Nylig varslet Umoe IKT en ny runde med nedbemanninger. Samuelsen forteller at tariffavtalen langt i fra blir fulgt nå. I et brev sendt fra klubbstyret i Umoe IKT, krever de tillitsvalgte at ansiennitet skal være det viktigste kriteriet å velge ut fra ved nedbemanning. Men så langt har de ikke oppnådd enighet om dette. I brevet til ledelsen mener klubben at bedriften har endret standpunkt siden forrige nedbemanning, og ansiennitet ikke lenger er vektlagt slik den var sist. – Vi i klubbstyret er mektig provosert over bedriftens håndtering av dette, sier Samuelsen.

Usakelig

Totalt har 64 ansatte fått oppsigelse. Av disse er 36 personer medlemmer av EL & IT Forbundet. 14 av disse igjen har forlangt forhandlingssak som følge av å ha mottatt oppsigelse på usakelig grunnlag og ikke i henhold til tariffavtalen. – Vi begynner forhandlingene nå. Med tanke på at jeg nå er i den posisjonen hvor jeg skal forsøke å redde arbeidsplassene, ønsker jeg ikke å uttale meg for mye om den videre prosessen, men tror det kan ende med flere rettssaker, sier Samuelsen.

Flere regioner

Alle regioner er berørt av oppsigelsene unntatt Trønderlag. Nedbemanningen vil skje i tekniske stillinger, administrasjonen og i ledelsen. – Vi oppfordrer våre medlemmer til å kontakte med sine tillitsvalgte og klubbledere. Mer om forhandlingene og vår framgang rundt disse, ønsker jeg ikke å uttale meg om akkurat nå, sier Samuelsen. Utfallet av forhandlingene vil være klart rundt den 20. mars.

Annonse
Annonse