JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Flåthen: Nå skal det forhandles

LO-leder Roar Flåthen venter seg vanskelige forhandlinger om pensjon i årets tariffoppgjør, etter at rapporten fra OfTP-utvalget nå er klar.

hanne.kullerud.nielsen@lomedia.no

- Rapporten beskriver alternative modeller for utformingen av tilpasset AFP og offentlig tjenestepensjon i stat og kommune, og er et underlag for de forhandlingene som skal føres om pensjon i årets tariffoppgjør, sier LO-leder Roar Flåthen, i en pressemelding.

Roar Flåthen understreker at rapporten fra utvalget som har utredet framtidig offentlig tjenestepensjon og ny AFP i offentlig sektor (OfTP-utvalget) ikke er bindende for partene. Og han forutsetter at partene kommer fram til et resultat som gir en minst like god AFP som tidligere, og som viderefører de bærende prinsippene i tjenestepensjonsordningene.

Gjennom hovedoppgjøret i 2008 ble det inngått en trepartsavtale som sikrer videreført en god AFP-ordning i privat sektor i forbindelse med reformen av folketrygden. For offentlig sektor må en tilsvarende løsning avklares ved mellomoppgjøret. Tjenestepensjonene i offentlig sektor skal også tilpasses prinsipper og ordninger i ny folketrygd.

Torsdag skal rapporten drøftes blant annet i LO Stat.

Annonse
Annonse