JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ingen aprilspøk

Umoe iTet nekter å tegne tariffavtale med EL & IT. 1. april møtes partene til mekling i Bodø. Blir det ikke enighet da, blir det streik over påske.

anette@lo-media.no

EL & IT Forbundet har i lang tid jobbet for å få på plass en tariffavtale i Umoe iTet. Bedriften er et resultat av fusjonen mellom Umoe IKT Nord-Norge og iTet 1. september i fjor. Men til tross for at EL & IT har tariffavtale med morselskapet Umoe IKT AS, har man så langt møtt stengte dører hos bedriftsledelsen i Umoe iTet. Nå er det slutt på tålmodigheten.

- Rett til å etablere tariffavtaler er et kjernepunkt for fagbevegelsen, uttaler forbundssekretær Reidunn Wahl.

23 medlemmer

Klubben i Umoe iTet består av 23 EL & IT-medlemmer. Bedriften er ikke medlem av en arbeidsgiverorganisasjon, og må derfor tegne en såkalt direkteavtale med EL & IT. I dag varslet forbundet streik dersom meklingen 1. april ikke får positive resultater. I tillegg varsler forbundet sympatistreik hos medlemmene i Umoe IKT.

- Vi har fremdeles tro på at vi kan løse dette, men forbereder oss på konflikt, sier Jan Olav Andersen, leder av forhandlingsavdelingen i EL & IT.

IKT-bedrift

Andersen sier det er sjelden meklinger ikke fører til løsning. Samtidig er det klart at organisering innen IKT-bransjen er et prioritert område for EL & IT, og det er derfor ikke snakk om at forbundet vil vike i denne saken. Blir det konflikt, kan det føre til at leveranser og prosjekter ikke blir gjennomført, eller blir forsinket, og at oppetid på data, tale og videokonferanser blir dårligere siden de ansatte ikke vil gjennomføre feilretting.

Annonse
Annonse