JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil legge ned Opplysningen Sortland

Opplysningen 1881 varslet i dag Nordland fylkeskommune om at de vil legge ned avdelingen på Sortland. Det kan bety at 77 ansatte mister jobben.

anette@lo-media.no

– Vi ble varslet forrige torsdag, og sitter nå i drøftinger med ledelsen. Men i dag varslet de fylkeskommunen, og det viser at forhandlingene ikke er reelle. De har alleredde bestemt seg, sier Hanne Lise Fahsing, tillitsvalgt i EL & IT-klubben. Blir Sortlandavdelingen nedlagt, forsvinner 65 årsverk, og 77 ansatte mister jobben. Fahsing sier det var et sjokk for alle når ledelsens planer ble lagt på bordet. – Vi har vært klar over trafikknedgangen, men mener dette i stor grad skyldes finanskrisen. Men vi har bunnsolide resultater de siste årene, og mener det må være mulig å ha litt is i magen. At det samtidig er varslet at 35 årsverk skal erstattes med midlertidige ansatte rundt om på de andre avdelingene i landet, viser at det er behov for denne arbeidskraften, sier Hanne Lise Fahsing.

Varsler kamp

EL & IT-klubben varslet at de ikke har tenkt å gi opp Sortland-avdelingen uten kamp. – Vi har så langt ikke hatt følelsen av å nå frem hos ledelsen, men har ikke tenkt å gi oss av den grunn. Det er mange ting man må vurdere før man går så langt som til masseoppsigelser. Permitteringer eller ostehøvelkutt, der alle ansatte går ned litt i stillingsprosent, er andre alternativer. Og selv om de manuelle trafikktallene går ned, er det vekst innen mobil og internett. Å overføre arbeidskraft til datterselskapene, har heller ikke vært vurdert, sier Fahsing.

Hva med garantiene?

De 1881-ansatte spør nå hvor den rødgrønne regjeringen er. – Da de godtok at Telenor solgte seg ned i Opplysningen 1881, garanterte både daværende næringsminister Dag Terje Andersen og ledelsen i Opplysningen 1881 både for at antallet avdelinger skulle opprettholdes, og for at det skulle bli flere arbeidsplasser i selskapet. Vi var redde dette skulle skje, og får dessverre rett, sier Hanne Lise Fahsing. De tillitsvalgte reagerer sterkt på den brutale prosessen som nå kjøres av ledelsen i Opplysningen 1881 AS. – Vi krever reelle forhandlinger med ledelsen, og at den står ved løftene om å bevare alle avdelingene i selskapet. Vi krever også at regjeringen står ved sin "garanti" for at ikke arbeidsplasser legges ned, uttaler EL & IT-klubben i en pressemelding.

Ikke avgjort

Ledelsen i Opplysningen 1881 benektet tirsdag kveld overfor NTB at spørsmålet om Sortland var avgjort. De mener de ansatte har brutt avtalen om taushet under drøftelsene om å finne en løsning på situasjonen som har oppstått. Hun er likevel klar på at det vil skje endringer i Opplysningen. – Vi har behov for en nedbemanning. Vi kan ikke ha flere folk ansatt enn vi har behov for, argumenterer Wormdahl. Tillitsvalgt Hanne Lise Fahsing blåser imidlertid av påstnden om at de har brutt taushetsplikten. – Opplysningene om nedleggelse kom fra Nordland fylkeskommune som i dag ble varslet om nedleggelsen. I våre møter med ledelsen har vi ikke verken sett eller hørt noe alternativ til å nedlegge i Sortland.

Annonse
Annonse