JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Oppgjør som forventet

En krone i generelt tillegg til alle, og en krone ekstra til de lavlønte. Det er fasiten etter at LO og NHO ble enige i går. – Som forventet, sier forbundsleder Hans O. Felix i EL & IT Forbundet.

anette@lo-media.no

Hans O. Felix var blant dem som i forkant mente det måtte være rom for et generelt tillegg for alle, til tross for finanskrisen. Den ene krona satt hardt inne hos motparten NHO, men i går kveld ble partene endelig enige. Alle får en krone, noe som tilsvarer et lønnstillegg på rundt 2 000 kroner i året. – Det var det vi måtte ha, og samtidig et resultat vi kan leve med. De sentrale forhandlingene gir sjelden store resultater, og vi ser da også ut fra statistikkene at det er i de lokale forhandlingene medlemmene får ut mest, sier Hans O. Felix.

Automatisk regulering

EL & ITs største overenskomster innenfor NHO-området er landsoverenskomsten for elektrofag (LOK), heis, telenor og energi. De to første har bestemmelser i sine tariffavtaler som gjør at de får automatiske reguleringer. – Både LOK og heis vil få ut mange kroner her, mens de innenfor Telenor og energi må atse på de lokale forhandlingene, sier Felix.

Ikke lavlønnstillegg

Gårsdagens forhandlinger ga også en ekstra krone til de lavlønte. Men på samme måte som ved hovedoppgjøret i fjor, gis dette til alle som er omfattet av overenskomster der gjennomsnittslønna ligger under 90 % av gjennomsnittlig industriarbeiderlønn. Det vil si at ingen innenfor EL & ITs områder vil dra nytte av den ekstra krona. – Vi vet at denne modellen skaper problemer, men i år var utfordringen i det hele tatt å få noe, så da holdt vi oss til en modell som var kjent. Men det er bestemt at vi i forkant av neste års hovedoppgjør skal gå grundig inn i dette, og lage en modell som fanger opp de lavlønte også innenfor våre områder, sier Hans O. Felix.

Annonse
Annonse