JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Unngikk rettssak

Umoe IKTs klubb er i mål med nedbemanningsforhandlingene.

christine.skarberg@lomedia.no

På nyåret varslet Umoe IKT nedbemanning, etter kraftige nedgang i bedriftsresultatet. 64 ansatte fikk oppsigelse. 36 av disse var medlemmer av EL & IT Forbundet. 14 av disse forlangte forhandlingssak, som følge av å ha mottatt oppsigelse på usakelig grunnlag. Klubbleder i bedriften Svein Åge Samuelsen, har kjørt knallharde forhandlinger for disse 14 i over en måned. Nå er forhandlingene ferdige. – Forhandlingene har gått greit. Av de 14 som krevde forhandlinger, har sju beholdt ansettelsesforholdet, opplyser Samuelsen og legger til at resten har avtalt sluttavtaler med varierende innhold. – Flere av de som sto på overtallighetslista har gått, eller vil gå av med AFP i løpet av året, opplyser Samuelsen.

Klubblederen kan ellers informere om at gjennom ukene med forhandlinger, har bedriftens ledelse også vist større vilje til å løse hver enkelt sak. – Blant annet kan jeg si såpass at etter de ukene vi har holdt forhandlingene gående, er ansiennitetsprinsippet bedre ivaretatt nå en slik det var da vi begynte, sier Samuelsen. Da Nettverk snakket med Samuelsen i mars, var klubblederen redd for at enkelte av sakene kunne havne i retten. Per i dag ser de ut til å slippe dette.

– Vi har ennå igjen en sak som er uavklart, men slik det ser ut nå, regner jeg med at det også oppnås enighet her, sier Samuelsen.

Annonse

Flere saker

Annonse