JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mange i mål i Spekter

Det spriker i resultatene av B-delsforhandlingene, men mange EL & ITere i Spekter har fått et rimelig bra lønnsoppgjør.

anette@lo-media.no

Ansatte i bedriftene i Spekter-området fikk i år et generelt tillegg på kr 1.950 per år. Dessuten gis det ytterligere et tillegg på 1.950 kroner per år til arbeidstakere som tjener under kr 319.000. Det er også enighet om at det de videre forhandlingene skal legges vekt på lavtlønn, likestilling og likelønn, samt hensynet til langtidsutdannede.

B-delsforhandlinger

I de såkalte B-delsforhandlingene er også mange kommet i mål, men her spriker resultatene. I Fubi ble partene rett og slett enige om å ikke fremsette noen krav, men vil i år klare seg med det som ble oppnådd i B-delsforhandlingene. Også i Umoe IKT har man holdt en lav profil i år. Bedriften er i gang med en nedbemanningsprosess, og EL & IT-klubben er enig i at det skal gis et generelt tillegg til alle ansatte 3.900 kroner som inkluderer tilleggene fra A-delsforhandlingene. Partene er imidlertid enige om at tillegg gitt i en gruppe ikke skal gjøre slik at enkelte arbeidstakere passerer neste gruppe som følge av reguleringen.

Mer i Statnett

I Statnett Transport var det litt mer penger å hente. Der ble partene enige om et generelt tillegg på 8.000 kroner i tillegg til det som ble forhandlindet frem sentralt.Det vil også bli vurdert bonus til alle ansatte ved årets slutt. I Statnett SF gis det et generelt tillegg på 10.000 kroner til alle ansatte. Dette inkluderer det sentrale tillegget. Renholdere, driftsarbeidere og energimontører som tjener mindre enn 315.000 kroner, får et ekstra tillegg på 3.000 kroner. Det avsettes også en pott på 490.000 kroner til fordeling på dem som har vært ansatt mer enn åtte år i bedriften. Den skal sikre minst 4.000 kroner til hver. I tillegg settes det av en ekstra pott på 405.000 kroner til individuelle tillegg blant EL & ITs medlemmer i Statnett.

Norsk Telemuseum

I Norsk Telemuseum er partene enige om et generelt tillegg på 9.000 kroner til alle. Dette inkluderer det man ble enige om i A-delsforhandlingene, men lavlønnstillegget kommer i tillegg. Arbeidstakere med lønnsgruppe 1 til 5, og som har ti års ansiennitet, får ytterligere 5.000 kroner. Ny minstelønn for fagarbeider elektrofag og IKT er satt til 310.323 kroner, mens ny minstelønn for konservatorer er satt til 345.000 kroner.

Vanskelig i Avinor

Som i fjor, er det vanskelig å komme til enighet i Avinor. Partene ba om bistand fra LO Stat 24.april. Heller ikke ErgoGroup, Relacom eller Geomatikk har hatt det så greit i forhandlingene. De ba om bistand fra LO Stat 30.april, og har frist frem til 7. mai for å bli enige.

Ikke satt dato

Det er ikke bestemt tid for når forhandlingene med sykehusene skal foregå. Tradisjonelt skjer dette etter at kommune/stat-oppgjøret er i havn.

Annonse
Annonse