JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Endelig enige i Avinor

Mandag kveld ble det enighet i lønnsoppgjøret i Avinor. Alle LO-gruppene får et flatt tillegg på 9.500 kroner.

anette@lo-media.no

morten.hansen@lomedia.no

I fjor ble det konflikt i Avinor. I år ble det enighet på overtid, ved hjelp av bistand fra LO Stat. – Vi fryktet at vi måtte ta turen til riksmeklingsmannen, og er fornøyd med at vi slapp unna det, sier Lise Olsen i LO Stat. Partene ble enige om et generelt tillegg på 9.500 kroner for alle LO-gruppene. Det vil si både NTL-klubben og EL & IT-klubben. – Pengene satt hardt inne hos motparten vår i år. Sånn sett kan vi si at vi er fonrøyd med at vi fikk til såpass mye, sier leder av EL & IT-klubben, Knut Jenssen.

Flyr mindre

Også Avinor merker finanskrisen, blant annet ved at vi flyr mindre nå enn vi gjorde i fjor på samme tid. I tillegg har myndighetene pålagt dem store krav om opprustning av flyplassene, særlig i forhold til sikkerhet. – Det har vi forståelse for, men samtidig synes vi at vi måtte ha såpass, sier Jenssen.

Kommet lenger

I fjor måtte de LO-organiserte ta frem streikevåpenet før de ble enige med motparten. Knut Jenssen er glad de ikke behøvde det i år. – Men det var nødvendig å jobbe frem nye måter å beregne lønnsmasse og satser på det. Det har vi fått hjelp til av riksmeklingsmannen i løpet av det året som har gått. Det gjør at vi er mer komfortable nå enn vi var for ett år siden, sier Jenssen.

Trenger hjelp

Heller ikke EL & IT-klubbene i ErgoGroup, Relacom eller Geomatikk har hatt det så greit i forhandlingene. De har alle bedt om bistand fra LO Stat. Bistandsforhandlinger for ErgoGroup startet i dag, mens Relacom står for tur fredag. Det ennå ikke er fastsatt dato for Geomatikk.

Annonse
Annonse