JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fornøyd med Stoltenberg

I dag lanserte Jens Stoltenberg en ny måte å skaffe industrien billig kraft på, ved etableringen av et såkalt kraftkonsortium. - Flott at regjeringen leverer det de kan innenfor EUs lover og regler, sier forbundsleder Hans O. Felix i EL & IT.

anette@lo-media.no

Statsministeren kunne i dag lansere en ny måte å skaffe billig kraft på da han i dag hilste LO-kongressen. 40 millioner er regjeringen villig til å stable på bordet for å få på plass et såkalt industrikraftkonsortium. I tillegg er innsatsen for Enova tredoblet i den hensikt å finne ny miljøvennlig kraft. - Vi får jo først se hva som ligger i dette når regjeringen presentere sin løsning litt senere i uka. Men slik jeg ser det, støtter vi denne løsningen, sier forbundsleder Hans O. Felix i EL & IT.

Må følge EØS

Forbundslederen understreker at EL & IT Forbundet på ingen måte er industrifiendtlig , selv om noen har prøvd å legge det stempelet på dem. - Vi ser gjerne at industrien får billigere kraft vi, men det må ikke gå utover eierskapet til vannkraften. Det står vi beinhardt på, og heldigvis har vi en regjering som skjønner viktigheten av dette, sier Felix. Han sier regjeringen nå leverer det de kan, innenfor det rammer EUs lover og regler legger. - Et industrikraftkonsortium imøtekommer det industrien har krevet. Hvis noen mener noe annet, får de støtte EL & IT som på denne kongressen vil gjenreise spørsmålet om at LO vil kreve en gjennomgang av EØS-avtalen. For det er denne avtalen som hindrer politisk styrte kraftpriser, slik industrien har krevet, sier Felix.

- Se realitetene!

Han synes derfor det er pussig at forbundslederne både i Fellesforbundet og i Industri Energi er EU-tilhengere. - Det kan virke som de er blinde for det som har skjedd. Vi har en EFTA-domstol mot oss, og er heldige som fikk et regjeringsskifte i 2005. Hvis ikke hadde store deler av vannkraften vært privatisert nå. Og du kan være helt sikker på at det ikke hadde gjort situasjonen noe bedre for industrien. Privatisering gir ikke mindre kraftkonkurranse, snarere tvert imot, sier Hans O. Felix. Forbundslederen er forberedt på at det ikke vil være første gang det blir snakk om kraft på LO-kongressen, 2. juni har Industri Energi varslet politisk streik mot det de mener er manglende satsning på industrikraft fra regjeringens side. - Vi mener det er en sammenblanding av fakta her. Regjeringen kan ikke bryte EUs regler så lenge vi er en del av EØS-avtalen, sier Hans O. Felix.

Annonse
Annonse