JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Skjerm de uføre

EL & IT Forbundet godtar ikke at uførepensjonister skal rammes av levealdersjusteringer.

På forrige LO-kongress sto EL & IT Forbundet i spissen for kampen mot den nye folketrygden. Den kampen tapte de. Nå vil de kjempe en ny kamp for de uføre, og spesielt mot forslaget om at uførepensjonen skal levealdrejusteres. - Jeg er bekymret for våre uføre. Elektrikere flest sliter med å nå AFP-alderen. Svært mange blir uføre. Faktisk er 43 prosent av den norske befolkningen ufør den dagen de fyller 67 år, og går over på alderspensjon, sier Terje Aaberg fra EL & IT. Aaberg mener bestemt at LO må få inn i sin handlingsplan, at de uføre ikke skal omfattes av levealdersjusteringene. - De uføre må få uførepensjon fram til de er i pensjonsalder, etter det må de få pensjon etter vanlig pott. Dette er mennesker som ikke har hatt mulighet til å jobbe, og kan ikke bli straffet for det, sier Aaberg.

Bekymret

Aaberg la ikke skjul på at han og hele forbundet er bekymret for forslaget som har kommet om levealderjustert alderspensjon for uføre. - Det foreslås at vi ikke lenger skal bli uførepensjonister, vi skal bli stønadsmottakere. Uføre skal ikke lenger få uførepensjon beregnet som pensjon men få 66 prosent av inntekten de hadde som lønnsmottakere. Vi har sett på dette og det er ikke bra, uttalte Aaberg fra talerstolen i kongressalen. Han mener bestemt at dette forslaget må gjøres om, og at LO må være er tydelige på dette overfor politikerne. - Vi ber om at kongressen sender et klart signal til Stortinget som skal behandle ny uførestønad og ny uførepensjon på slutten av 2009 om dette, avsluttet Aaberg sitt innlegg.

Annonse
Annonse