JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO-kredittkort avvikles ikke

LO-kongressen avviste i dag forslaget om å avvikle ordningen med Mastercard. Forslaget oversendes sekretariatet.

nina.hanssen@lomedia.no

christine.skarberg@lomedia.no

Forslaget fra Therese Anita Holmen om å avvikle ordningen for LO-medlemmer å få kreditt gjennom LO Favør Mastercard, har skapt debatt både under kongressen og i mediene den siste uka. Begrunnelsen fra forslagsstiller var at hun fryktet at det vil bli mange gjeldsofre når renta stiger og høykonjunkturen snur.

130.000 kortholdere

Ifølge leder av redaksjonskomiteen Bente Halvorsen, har i dag 130.000 LO-medlemmer dette kortet. Hun avviste at det fortsatt var en aggressiv markedsføring av kredittordningen. Hun understreket også at statistikk viste, at det var lite mislighold av kredittkort blant LO-medlemmer. Langt mindre sammenlignet med enn den øvrige befolkningen.

- Vi følger opp våre kunder som har dette og tilbyr bistand for de som trenger det. Jeg tror alternativet for de som allerede bruker ordningen er langt dyrere. Da må de kanskje over på et annet kredittkort, sa hun. Forslaget fra flertallet i redaksjonskomiteen var å oversende dette til sekretariatet, for å gjennomgå hele konseptet med Lo Favør i neste periode. Kun Rolf Bersås fra Rogaland, tok dissens og ønsket ordningen avviklet. Men motstanderne fra Rogalandsbenken tapte med knapt flertall. Dermed blir det fortsatt kredittordning for LOs medlemmer.

Misfornøyd

Leder i LO Rogaland Rolf Bersås, er ikke fornøyd med utfallet av saken. Han mener at LO Favør Mastercard-ordning, må avvikles. - Jeg mener i utgangspunktet det er feil at LO Favør skal pushe et kredittkort på medlemmene, sier Rolf Bersås. Han mener argumentasjonen til LO ledelsen er feil. Selv kjenner han til flere medlemmer som har gått over styr med kredittkortet, og flere andre som ikke har kontroll på bruken av det. - Jeg føler også at det ble veldig sutrete under diskusjonen vi hadde i redaksjonskomiteen. Ledelsen må tåle at noen faktisk er uenige deres innstillinger, slår Bersås fast. Forslaget er som nevnt oversendt sekretariatet til gjennomgang den kommende perioden. Bersås lover derfor omkamp på neste kongress.

Annonse

Flere saker

Annonse