JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Må vurdere Israel-boikott

Hvis FN-sporet ikke fører fram, må den norske regjeringen gå i bresjen for en internasjonal kampanje mot okkupasjon av de palestinske områdene og vurdere å oppfordre til internasjonal boikott av Israel. Det mener LO-kongressen.

hanne.kullerud.nielsen@lomedia.no

anette@lo-media.no

christine.skarberg@lomedia.no

Dermed gikk ikke kongressen inn for å oppfordre Norge til ensidig å boikotte Israel, slik EL & IT Forbundet hadde lagt inn forslag om. Derimot kommer LO med en krass uttalelse, som de håper vil hjelpe det palestinske folk i deres kamp for en bedre hverdag. Kongressen bevilger også 200.000 kroner som er håndslag til palestinsk fagbevegelse, PGFTU. Og LO krever at den norske regjeringen gjennom Det norske pensjonsfond må trekke sine investeringer i selskap som gjennom sin virksomhet bidrar til brudd på folkeretten i Israel eller på okkupert palestinsk land. – Dette ble en god uttalelse. Jeg er godt fornøyd med at LO nå vedtar den skarpeste og klareste uttalelsen med fordømmelse av Israels politikk, sier Jan Olav Andersen, som har frontet EL & ITs syn i denne saken.

Flere tiltak

LO krever at Israels ulovlige okkupasjon må opphøre, grensene fra 4. juni 1967 må respekteres, muren må rives, og FN må nedsette en kommisjon som gransker eventuelle brudd på folkeretten eller internasjonale konvensjoner. – Det var viktig for oss å få til et uttalelse som ikke bar preg av symbolpolitikk, men med reelle tiltak som våre palestinske venner kan bruke, uttalte 1. sektetær Ellen Stensrud da hun presenterte redaksjonskomiteens innstilling. Hun berømmet også komitemedlemmenes innsats for å få til en enstemmig uttalelse. Det er også Jan Olav Andersen glad for. – Diskusjonen i komiteen var veldig god, redelig og ordentlig. Det var en felles interesse for å løse dette, og alle hadde respekt for hverandres standpunkt. Alle måtte gi og ta litt, og resultatet ble bra, sier Andersen.

Annonse

Flere saker

Annonse