JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Brudd i Relacom

Relacom og Spekter klarte heller ikke i år å komme til enighet på egen hånd. I morgen møtes partene hos meklingsmannen.

anette@lo-media.no

christine.skarberg@lomedia.no

Partene i Relacom har prøvd å bli enige både internt i bedriften, med hjelp av bistand og i såkalte fase 3-forhandlinger, uten suksess. Årsaken er at arbeidsgiveren ikke kan gå med på lønnskravene fra de ansatte.

Krever like tillegg

– Vi krever det samme som bedriftene som følger landsoverenskomsten for elektrofag (LOK) har gitt sine ansatte. De har fått 8,58 kroner i timen, og det utgjør 16.500 kroner i året. Får vi ikke det samme, vil det bidra til å øke lønnsforskjellene i bransjen vår. Det kan vi ikke godta, sier klubbleder i Relacom Sissel Hallem.

Hun mener hovedproblemet ligger i at bedriften ikke ønsker å strekke seg utover LO/NHO-oppgjøret. Der ble resultatet én krone i generelt tillegg, og en ekstra krone til de lavest lønte. Dermed sier det seg selv at veien til resultatet på LOK-en er lang.

Streik 12. juni?

Nå må partene i Relacom i stedet møtes hos Riksmeklingsmannen. I morgen er de nødt til å bli enige. Hvis ikke, blir det streik fra fredag morgen klokken 06.00. Hallem håper at partene skal klare å komme til enighet innen fristens utløp.

– Vi kommer til mekling med et rettferdig krav, og jeg kan ikke skjønne annet enn at vi klarer å komme til en enighet på et vis. Vi er nødt til å få fram våre krav tydelig, og kreve at lønnsnivået i Relacom kommer opp på et nivå som bransjen ellers i landet, fastslår Hallem.

Også forbundssekretær Reidunn Wahl i EL & IT håper på en løsning. – Selv om det er en viss avstand mellom krav og tilbud, går vi til mekling med optimisme, sier hun.

Ved en eventuell streik i Relacom vil installasjon og drift av tele- og datalinjer, samt utbygging, drift og leveranser av bredbåndsnett bli rammet.

Annonse
Annonse