JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO spør – partiene svarer

I går sendte LO de politiske partiene i alt 41 spørsmål om aktuelle arbeidslivstema. Svarene håper man skal vise hvem arbeidstakerne bør stemme på ved stortingsvalget til høsten.

einar.fjellvik@lomedia.no

– Hvem vil frede sykelønnsordningen i den kommende stortingsperioden?

– Vil partiet begrense adgangen til midlertidige ansettelser?

– Hva med å lovfeste rett til heltidsjobb? Vil partiet si nei til konkurranseutsetting, anbud og privatisering av offentlige velferdstjenester?

– Støtter partiet kravet om å utrede konsekvensene av et norsk veto mot EUs postdirektiv?

Det er noen av de i alt 41 spørsmålene, fordelt på 12 temaer, som LO i går sendte alle de politiske partiene. Svarfristen er satt til onsdag 5. august. Da skal svarene oppsummeres og de LO-organiserte informeres om partiene holdninger til det LO mener er de viktigste arbeidslivsspørsmålene i årets valgkamp.

Les alle LOs 41 spørsmål til partiene

Frp tause i 2005

Også foran valget i 2005 gjennomførte LO en tilsvarende partiutspørring som ble et sentralt dokument i den faglige valgkampen den gangen. Blant annet måtte Fremskrittspartiet tåle atskillig kritikk for at partiet valgte å la være å svare på spørsmålene fra landets største arbeidstakerorganisasjon.

LES OGSÅ:HK-tillitsvalgte: -Har LO glemt kravet om ny uførepensjon?

Den gangen som nå er det en omfattende medlemsdebatt det siste halve året og LO-kongressens vedtak som er råmaterialet spørsmålet er utformet på grunnlag av. I år deltok rundt 26 000 LO-organiserte med 63 000 innspill i medlemsdebatten som pågikk i månedene forut for årets LO-kongress.

Annonse
Annonse