JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Debatterte krisa

Sissel Hallem ønsker at EL & IT Forbundet arrangerer en konferanse hvor man kan gå i dybden på finanskrisa.

christine.skarberg@lomedia.no

Etter å ha vist grunner på hvorfor verden og Norge er havnet i den økonomiske krisen vi nå er i, klarte Rune Skarstein, førsteamanuensis i sosialøkonomi ved NTNU å skape debatt på landstyret til EL & IT Forbundet. Den økonomiske krisa er gjeldene også for Norge, og preger oss hver dag, selv om vi ikke er så hardt rammet som andre nasjoner. Likevel var landstyret opptatt av at vi tar inn over oss hvor alvorlig dette er, og at dette på sikt vil også påvirke norsk industri og etterspørsel. Ove Toska fra Hordaland mente en av løsningene på krisa, og en måte å samtidig unngå at dette skjer igjen, er at kapitalen blir mye mer regulert. - Helt siden 70-tallet har det skjedd en formidabel utvikling innen finansmarkedet, uten at noen tok tak i det. Det var flere som advarte om at dette kunne gå riktig så galt, noe det også gjorde. Jeg er glad for at regjeringen har nedsatt en finanskommisjon som skal jobbe med dette og jeg er optimistsk til det arbeidet, uttalte Toska som håper at kapitalforvaltingen vil bli langt mer regulert i framtida.

Spania sprakk

Flere var også interesserte i å vite hvorfor krisen har rammet Spania så hardt. Skarstein kunne fortelle at mye av grunnen til dette er at Spania over en lenger periode har hatt arbeidskraft basert på fleksible kontrakter og midlertidig ansatte. Dette ble før krisa hedret av mange, og det ble sagt at Spania hadde en framtidsrettet måte å tenke på. Bakdelen var at nesten ingen var organisert, og da krisa kom, mistet svært mange ansatte jobben. .

Konferanse

Det kom flere innspill fra delegatene på landstyret. Flere støttet Sissel Hallem, som i sitt innlegg påpekte at dette er så viktig at forbundet må gå grundigere inn i denne krisa for å få forståelse av betydningen av den. - Jeg mener det er viktig at EL & IT Forbundet tar mål av oss og arrangere en større konferanse hvor vi forsøker å se grunnene til hvorfor dette har skjedd og hva vi kan gjøre, sa Hallem, og fikk med seg landsstyret på det.

Annonse

Flere saker

Annonse