JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

- LOs medlemmer kan avgjøre valget

LOs ledelse gjør seg nå klar til å besøke over hundre virksomheter med til sammen flere tusen ansatte for å informere om partienes svar og ha dialog om framtidige utfordringer. Den faglig politiske valgkampen åpner 15. august.

hanne.kullerud.nielsen@lomedia.no

- Vi skal bruke valgkampen til å konfrontere partiene på hva som er viktig for våre medlemmer og sette arbeid, arbeidsliv, velferd og klima på den politiske dagsorden. Stemmegivningen til over 867.000 medlemmer vil være avgjørende for valgresultatet, sier LO-leder Roar Flåthen.

26.000 av disse medlemmene sendte inn sine spørsmål til partiene. Det endte med 41 spørsmål som partiene er bedt om å svare på. Svarene vil bli offentliggjort når de er klare.

- I tillegg til å informere om partienes svar og oppfordre alle våre medlemmer til å bruke stemmeretten, vil vi også benytte anledningen til å oppdatere oss på hva som er situasjonen i norsk næringsliv i forbindelse med finanskrisen, forteller Flåthen.

Flåthen har et omfattende program i valgkampen.

Lørdag 15. august åpner han den fagligpolitiske valgkampen sammen med partileder Jens Stoltenberg i Trondheim, hvor det blant annet blir torgarrangement.

Tirsdag 18. august er Flåthen vert for en stor nordisk klimakonferanse i Oslo når de nordiske LO-ene og sosialdemokratiske partiene i regi av SAMAK for å diskutere temaet ”På vei til København – tiden er inne til handling” på dagsorden.

På konferansen deltar blant andre tidligere statsministere Gro Harlem Brundtland og Göran Persson, utenriksminister Jonas Gahr Støre, generalsekretær Guy Ryder i International Trade Union Confederation (ITUC) og Drew Nelson fra den amerikanske president Barack Obamas administrasjon.

- Klimasaken handler om miljø og energi. Derfor handler det også om arbeidsplasser. På klimaseminaret vil vi diskutere fagbevegelsens og sosialdemokratenes forslag til framtidas klimapolitikk, sier Flåthen, som er fornøyd med at de rødgrønne partiene i Norge har utpekt kamp for klimaet og internasjonal solidaritet som en hovedsak i valgkampen.

Fredag 21. august deltar Flåthen på en fagligpolitisk markering sammen med partileder Jens Stoltenberg i Oslo.

Fra mandag 24. august skal Flåthen besøke flere bedrifter landet over og delta på en rekke arrangementer.

– 24.-26. august: Bedriftsbesøk i Nordland

– 31. august-1. september: Bedriftsbesøk i Møre og Romsdal

– 3.-4. september: Bedriftsbesøk Rogaland

– 7. september: Bedriftsbesøk Oslo

– 8. september: Bedriftsbesøk Østfold

– 10. september: Bedriftsbesøk Buskerud

– Det planlegges også bedriftsbesøk i andre fylker.

Fredag 28. august innleder Flåthen på Fattigdomshøringen 2009 om temaet ”Et menneskelig arbeidsliv!”. Høringen arrangeres av Samarbeidsforum mot fattigdom (Fellesorganisasjonen (FO), Kirkens Bymisjon og Velferdsalliansen) på Youngstorget, Oslo.

Torsdag 3. september innleder Flåthen på Kommunalkonferansen 2009 om temaet ”Er næringspolitikk god kommunepolitikk?”. Konferansen arrangeres av LO Kommune på Thon Hotel Oslo Airport, Gardermoen 2.-3. september. Tema for konferansen er ”Forberedt på framtida".

Annonse

Flere saker

Annonse