JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Traff blink på Facebook

– VIKTIG med stemmeretten!!! Opp fra sofaen, dra til valglokalet og stem!

vegard.velle@fagforbundet.no

Diskusjonsforumet til Facebook-gruppen «Ja! Jeg skal bruke min stemmerett og oppfordre alle andre til det samme», koker over.

130 personer har lagt til en link på Facebook-gruppen som snart har 6000 medlemmer.

Menn og eldre flinkest

– Menn er flinkere enn kvinner, og eldre er flinkere enn yngre. Til hva? Til å stemme ved valg, sier Eddie Whyte, nestleder i Fagforbundet i Vestfold.

Nettopp Fagforbundet i Vestfold står bak den populære Facebook-gruppen, som understreker ansvaret om å stemme.

Ingen rett til å klage

– Tar man et personlig valg og ikke bruker stemmeretten, har man ikke noe å klage over. Vi får de politikerne vi fortjener, derfor er din stemme viktig, mener Whyte.

Et budskap teller over alle andre i denne gruppen: «Valgdagen nærmer seg. En bekymringsfull trend de siste tiårene er at valgdeltakelsen er synkende. Det at nesten halvparten av oss blir sittende hjemme og ikke ønsker å påvirke, er urovekkende.»

Positivt overrasket

– Vi tok i bruk Facebook for å se om vi kunne få noe fornuftig ut av dette verktøyet. Vi er positivt overrasket og vil fortsette med å spre informasjon og invitere til arrangementer herfra, sier Whyte.

Spesielt mange unge deltar. De svarer ofte raskere på Facebook-meldinger enn e-poster. Sannsynligvis fordi de er flittige brukere, pluss at de har koblet Facebook opp til mobiltelefonen. Dermed kan de svare fra denne, og trenger ikke vente til de kommer tilbake til pc-en.

Drept i kampen

– Vi har lært at vi kan samle folk rundt viktige tema. Vi ser at svært mange av våre medlemmer er med. Det samme gjelder en personer som ikke deler Fagforbundets politikk, men er enige i budskapet om at folk må bruke stemmeretten sin.

Noen av debattlenkene nøler ikke med å understreke alvoret.

– Folk har blitt drept i kampen for full stemmerett, så sef skal man stemme:-), sier en link på diskusjonsforumet.

Annonse

Flere saker

Annonse