JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Samlet mot Statkraft

Arbeidsplasser står i fare hvis ikke regjeringen tar styring med Statkraft. De må satse på utvikling av energibransjen i regionene, mener sentrale tillitsvalgte i bransjen.

christine.skarberg@lomedia.no

De tillitsvalgte i BKK har i over ett år protestert mot Statkraft som de mener bremser utviklingen i regionene, og hindrer vekst i offentlig eide energiselskaper. Nå har BKK fått følge av flere. Torsdag 13. august møtte 30 representanter, fra både energibransjen og fylkespolitikken, opp i Næringsdepartementets lokaler, for å legge fram sine problemstillinger knyttet til saken. – Møtet var vellykket. Ministeren og statssekretæren forstår vår frustrasjon, og har lovt å se grundig på saken. Statkraft har bedt om en garanti på 90 milliarder for videre satsing i utlandet, og vi ønsker at regjeringen ser dette i sammenheng med regional utvikling opplyser hovedtillitsvalgt i BKK, Svein Davidsen.

Arrogant oppførsel

Gjennom året som har gått, og på tross av flere brev og møter med Statkrafts ledelse, føler Davidsen at ingen ting er endret. Han mener Statkraft, som eier 49,9 prosent av BKK, fortsatt kjører på som de vil, og opptrer som en bremsekloss for energiselskapenes utvikling i regionene. Davidsen føler at Statkraft er mer interessert i å vokse seg store ute, enn å satse hjemme.

– Hos oss er det fiber og bredbåndssatsing det er snakk om, noe Statkraft ikke vil satse på. Hvis ikke Statkrafts styrerepresentanter støtter videre bevilgninger til bredbåndssatsingen i BKK innen utgangen av august, kan 120 personer miste jobben. 60 av disse er EL & IT-medlemmer, sier Davidsen.

Håper på støtte

Statkrafts omdømme er blitt frynsete etter at Davidsen og tillitsvalgte i andre energiselskaper har frontet saken. Flere energiselskaper fra Nord- og Midt- Norge har merket samme holdning fra Statkraft som BKK.

– Vi føler imidlertid at vi gjennom flere møter har fått lagt fram saken grundig for både ministrene og også LO-ledelsen. Terje Riis-Johansen lovte at han skulle se nøye på saken og legge press på Statkraft, slik at de satser mer i regionene, forklarer Davidsen. Han mener uansett at det nå er på tide at noe skjer i styret og ledelsen i selskapet.

– Vårt ønske er at Statkraft styre og ledelse tar de politiske signaler, om ikke må dette få konsekvenser. De bryr seg tydeligvis ikke noe om at arbeidsplasser går tapt ute i distriktene, hevder Davidsen.

Ikke enig

Konsernsjef i Statkraft Bård Mikkelsen, forstår ikke kritikken. Han mener Statkraft har et fint forhold til Bergen kommune og styret i BKK.

– Dette er et resultat av at noen tillitsvalgte der borte begynte å klage på at vi ikke ville støtte fiberutbyggingen. For det første er vi kun minoritetseier i BKK, og for det andre ønsker vi ikke å satse penger på prosjekter vi ikke synes er lønnsomme. Bredbåndsutbyggingen til BKK er et slikt prosjekt, sier Mikkelsen, som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

Annonse

Flere saker

Annonse