JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Representerer Norge på klimatoppmøte

LO blir representert i den offisielle norske delegasjonen til klimatoppmøtet i København i desember. I kofferten har LO de 10 kravene fra SAMAK-konferansen i Oslo og krav fra øvrige hovedorganisasjoner.

– LO valgte å konsentrere kreftene om den nordiske samarbeidskomiteens klimakonferanse i Oslo i august. Derfor var LO ikke blant organisasjonene, som overleverte sine klimakrav til miljøvernministeren den 27. august, forteller Øivind T. Hansen i LOs informasjons- og rådgivningsavdeling.

LO for klimapolitisk råd

–Støtter LO forslaget til YS, UNIO og Akademikerne om å etablere et klimapolitisk råd?

– Dette forslaget er ikke ukjent for oss. Vi stiller oss bak kravet, som innebærer at miljøvernministeren skal møte partene i arbeidslivet.

Mer om organisasjonenes klimakrav

Samarbeider med de øvrige

– LO er med andre ord på talefot med de øvrige?

– Vi jobber sammen med de øvrige hovedorganisasjonene og med eksperter i forvaltningen med sikte på å overlevere et felles krav til miljøvernministeren den 16. september. Dette forslaget sammen med SAMAKs krav i 10 punkter for et bedre klima, vil bli videreført til den store klimakonferansen i København i desember.

SAMAK ikke for alle

– Så samarbeidet mellom organisasjonene om et bedre klima sprakk ikke som et resultat av at de øvrige ikke fikk være med på SAMAK-konferansen i august?

– SAMAK er organ for de nordiske faglige landsorganisasjonene og sosialdemokratiske partiene i Norden og dermed ikke et forum for de tre andre hovedsammenslutningene. Initiativet til møtet i Oslo 18. august ble tatt av LOs leder Roar Flåthen og samlet en rekke eksperter i tillegg til representanter fra president Obamas administrasjon. Blant innlederne var Gro Harlem Brundtland, tidligere statsminister Göran Persson og nåværende leder av LO i Sverige, Wanja Lundby-Wedin. Guy Ryder, leder av IFS – den internasjonale faglige samorganisasjonen, deltok også aktivt.

Sterk nordisk allianse

Dette var en tung konferanse, og den ble interessant fordi den manifesterer seg i en sterk nordisk allianse til møtet i København. I tillegg til en større delegasjon fra LO, vil LO være representert i den offisielle norske delegasjonen ved Anne Beth Skrede. Hun arbeider med klima på heltid og bidro til å legge grunnlaget for SAMAKs 10 punkter for et bedre klima, sier Øivind T. Hansen i LO. SAMAKs 10 punkter for et bedre klima:

Annonse

Flere saker

Annonse