JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

En kvart million nye jobber

Under den rødgrønne regjeringen er det skapt ti ganger så mange nye arbeidsplasser som i Bondevik-regjeringens dager fra 2001 til 2005.

Det er LOs samfunnspolitiske avdeling som oppsummerer den rødgrønne næringspolitikken slik i et nytt samfunnsnotat. Notatet er basert på tall fra Nasjonalregnskapet og gjelder for perioden fra 2005 til første halvår i år. Ikke siden 1950-tallet er det skapt nye arbeidsplasser i så høyt tempo i Norge.

LAST NED:Samfunnsnotat nr 9/09: Jobbrekorden (Word)

– Det er bra, for da har man noe å gå på i dårligere tider, som nå, sier LOs sjefsøkonom Stein Reegård i en kommentar til NRK.

Bransjedirektør i Norsk Industri, Knut Sunde, tviler imidlertid på at den rødgrønne politikken skal ta æren for industriveksten. Han hevder det er konjunkturene og oljeinvesteringene som er avgjørende.

Fire av fem nye jobber har kommet i privat næringsliv, det vil si nesten 200 000 nye arbeidsplasser. Antallet nye ansatte i norsk industri kompenserte nesten for nedgangen i årene 2001-2005.

Annonse
Annonse