JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Valget gjelder jobben din

– Stortingsvalget gjelder jobben din. Dette budskapet må vi få fram til medlemmene, ikke minst de 130 000 unge LO-organiserte, sier Øivind T. Hansen. Han koordinerer fagorganisasjonens valgkamp.

– LO gjør som den gjorde i 2005 og som de politiske partiene gjør for fullt i dag, bruker sms og e-post for å mobilisere fram til valgdagen, forteller Øivind T. Hansen i LOs informasjons- og rådgivningsavdeling.

I dag sender LO og forbundene tusenvis av meldinger direkte til sine medlemmer om å bruke stemmeretten, eventuelt også presentere hva fortsatt rødgrønn regjering eller en borgerlig vil bety for arbeidstakerne.

Sms og e-post gir effekt

– Ble effekten av denne form for velgerkontakt i 2005 målt?

– Ikke ut over at den var effektiv. I løpet av de fire siste åra har forbundene bygd opp sine kontaktnett slik at det er fullt mulig å nå tillitsvalgte og medlemmer gjennom sms og e-post og i tillegg ved å bruke sosiale medier som Twitter, Facebook, Origo og YouTube. Vårt apparat er fullt på høyde med de politiske partienes.

Gjelder dine rettigheter

– Hva er viktigst, oppfordring om å bruke stemmeretten eller forklare medlemmene forskjellen mellom alternativene?

–Det primære er å få medlemmene fram til valgurnene. I meldinger på mobilen og gjennom e-post vil vi minne om hvor viktig det er å bruke stemmeretten og dermed ikke la andre bestemme. På sikt handler dette om jobben din, om arbeidstakernes rettigheter. LOs leder Roar Flåthen mener at et mørkeblått storting vil være negativt for arbeidstakerne. Det er dette vi må få fram.

LO har også sofavelgere

–Mange sofavelgere blant LOs medlemmer?

–Vi har ingen tall som forteller om frammøteprosenten til de fagorganiserte, men i en så stor organisasjon som LO, er det mange som ikke bruker stemmeretten. Vi vet at særlig ungdommen har dårlig frammøte. Derfor henvender vi oss spesielt til førstegangsvelgerne blant LOs 130 000 unge medlemmer. I tillegg har vi laget materiell spesielt for denne medlemsgruppa, sier Øivind T. Hansen i LO.

Annonse

Flere saker

Annonse