JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Ser fram til fire nye, gode år

– Dette er bra for Norge, og dermed er resultatet bra for folk flest, sier en fornøyd LO-leder, som allerede har ei lang kravliste klar til den nye rødgrønne regjeringen.

einar.fjellvik@lomedia.no

– Fortsatt regjering betyr videreutvikling av velferdssamfunnet i offentlig regi og fortsatt arbeid for likelønn, for at flere skal få innpass i arbeidslivet og for integrering, fortsetter Roar Flåthen.

Nettavisa FriFagbevegelse traff LO-lederen i sekretariatssalen da resultatet i 324 av 430 kommuner forelå.

– Dette ser bra ut: dette har vært en fin dag så langt, og stemningen i sekretariatet var god, sa Roar Flåthen med et lite smil da.

De rødgrønne holdt skansen

LO-lederen, som selv har fartet landet rundt på arbeidsplassbesøk for å mobilisere for de rødgrønne partiene i valgkiampen, beskriver resultatet som bemerkelsesverdig.

På spørsmål om hvor mye av æren for valgseieren som tilkommer LO, nøyer han seg med å konstatere at LO aldri før har hatt så høyt aktivitetsnivå i noen valgkamp.

– LO har hatt to runder i hvert fylke og fortalt om konsekvensene av den politikken som de borgerlige vil føre. Vi har koblet vår informasjonsvirksomhet til lokale saker, vårt fagligpolitiske manifest og våre punkter om inkluderende arbeidsliv. Vi har kjørt fram saker, som ellers ikke har vært framme i den offentlige debatten, og dette har vi vunnet på, mener Flåthen.

Lang kravliste

Alerede i morgentimene «dagen derpå» er LO på banen med en rekke krav en ny rødgrønn regjering:

– Forsterket innsats for full sysselsetting

– Videreutvikle velferdssamfunnet og forsterke innsats mot fattigdom

– Forsterket innsats mot sosial dumping

– Forsterket innsats mot utfrivillig deltid

– Partssamarbeid for lav- og likelønn

– Videreføring av IA-avtalen med sterkere vekt på inkludering

– Innskrenket adgang til midlertidige tilsettinger

– Økt satsing på etter- og videreutdanning

– Forsterket handlingsplan for fornybar energi

– Et enda mer ambisiøst statlig eierskap i forhold til arbeidsplasser, teknologi og klima

Annonse
Annonse