JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Får 30 kroner timen

Polske arbeidere har to kontrakter: En norsk som vises frem ved kontroll, og en polsk som gjelder.

Det er NRK Hordaland som melder om den sosiale dumpingen som skjer i forbindelse med byggingen av en ny forbrenningsovn ved BIRs anlegg i Rådalen i Bergen.

De polske elektrikerne som arbeider der får betalt mindre enn 30 kroner timen, eller 200 kroner om dagen.

De har blitt utstyrt med et dobbelt sett kontrakter, slik at eventuelle kontrollorganer i Norge får se en kontrakt som følger norsk arbeidslov.

– Dette er et kjempeproblem. Det offentlige, slik som BIR, legger store kontrakter ut på markedet. Om det ikke er ryddighet i de offentlige kontraktene, er det ikke ryddighet i det norske arbeidsmarkedet totalt sett, sier forbundssekretær El og It-forbundet, Jan Henrik Larsen.

BIR har etter loven ansvaret for at arbeiderne har skikkelige arbeidsforhold, men prosjektleder i BIR Toralf Igesund på underleverandøren.

– Det er vanskelig å få oversikt fra dag én. Vi kommer til å ta tak i det, nå som vi vet om at det skjer, sier han til NRK Hordaland.

Les hele saken i BA.no

Annonse
Annonse