JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Protestaksjon mot IBM Tyrkia

Lederen av IBM Tyrkia Michel Charouk truer med å sparke ansatte som ikke melder seg ut av Fagforbundet. EL & IT Forbundet reagerer kraftig.

csd@lomedia.no

Det er UNI Global Union som har tatt initiativet til protestaksjonen mot Michel Charouk, som blir anklaget for å drive fagforeningsknusing. Det kommer fram av en pressemelding publisert på EL & IT Forbundets webside. Oppfordringen kommer etter at Fagforbundet TEZ-Koop-IS har gjentatte ganger sagt at Charouk flere ganger har kommet med trusler om oppsigelser til sine ansatte om de ikke melder seg ut av forbundet umiddelbart. Dette er bare noen av tiltakene ledelesen i IBM Tyrkia bruker for å knuse fagforeninger i landet. Tre tillitsvalgte fikk i fjor sparken på grunn at de hadde klart å organisere 70 prosent av de ansatte.

Nekter å godta

Selv etter å ha tapt i retten hvor IBM Tyrkia ble pålagt å godkjenne fagforeninger, nekter ledelsen å gjøre dette. TEZ-Koop-IS er medlem av UNI Global Union, og har siden denne dommen kjempet en juridisk kamp for å bli godtatt av ledelsen i IBM Tyrkia. På tross av trusler og angrep, står imidlertid medlemmene sammen, og slåss for sine rettigheter.

EL & IT Forbundet støtter TEZ-Koop-IS og UNI Globals Unions protestaksjon og oppfordrer alle tillitsvalgte og medlemmer her i Norge om det samme. Protesten sendes ved å gå inn på Forbundets webside.

Annonse

Flere saker

Annonse