JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Krever IKT-avtale

Begeret er nå fullt for EL & ITs medlemmer i IKT-sektoren. De krever at hovedprioriteten neste år må være en fungerende IKT-avtale i NHO-området.

Grasrota i Spekter/IKT-sektoren er i disse dager samlet til landstariffkonferanse for å spikre krav til neste år tariffoppgjør. Problemet for mange av deltagerne er imidlertid at EL & IT Forbundet har kommet på defensiven når det gjelder organisering innen IKT-sektoren. Forbundet har to tap i den faste tvistenemnda bak seg. Dermed har NHO så langt vunnet frem med at det er HK og FLTs avtaler som skal gjelde for funksjonærer innen IKT-sektoren. Dette til tross for at EL & IT både har en IKT-avtale og den såkalte speilavtalen i NHO. Disse må vi nå få til å fungere, krever landstariffkonferansen innen Spekter/IKT.

EL & IT – det er meg!

- Dette er en historisk konferanse. Det kan være siste gangen jeg og mange med meg deltar. For vinner vi ikke frem med kravene om å ha en fungerende IKT-avtale, vil vi miste forbundet vårt. Det finner jeg meg ikke i. Dette er mitt forbund, og jeg har vært med på å gjøre EL & IT til det det er i dag, buldret hovedtillitsvalgt Svein-Åge Samuelsen i Umoe fra talerstolen.

Stor oppslutning

Samuelsen var ikke alene om det. De fleste av de som tok ordet i dag var opptatt av nettopp en fungerende avtale for IKT-bedrifter i NHO. - Vi står ved en skillelinje denne gangen. Det er mulig vi er ulike bedrifter og at vi har ulike arbeidsplasser, men jeg tror vi er nødt til å stå samlet i denne saken, mente Brit Fredriksen fra Telenor.

Spørsmålet har også vært oppe på EL & ITs to andre landstariffkonferanser som nylig ble avholdt innen elektrikeroverenskomsten og energisektoren.

- Responsen har ikke latt vente på seg. Alle har sagt at de vil støtte medlemmene i IKT-sektoren i denne saken. Vi er et godt forbund som stiller opp for hverandre, og dette er en sak som er avgjørende for vår fremtid, sier Jan Olav Andersen, leder av forhandlingsutvalget i EL & IT.

Annonse
Annonse