JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Heismontørene tror ikke på Jens

Selv om Jens Stoltenberg gikk ut i går og forsikret at sykelønnsordningen ikke vil bli svekket, overbeviser han ikke Rune Larsen i Heismontørenes Fagforening.

csd@lomedia.no

Leder av Heismontørenes Fagforening Rune Larsen, og Nina Farnes Hansen i Elektromontørenes Forening, tar avstand fra Jens Stoltenbergs utspill om at dagens sykelønnsordning må endres. I går gikk imidlertid statsministeren på talerstolen under Fagforbundets landsmøte, og lovte at sykelønnen ikke ville bli svekket av den grunn, men at regjeringen ville sammen med fagbevegelsen se på hvordan man skal få sykefraværet ned.

– Dette her tror jeg bare er en skjult agenda, og en måte Stoltenberg bruker for å unngå å skape for mye rør i saken, mener Larsen.

Kampklare

Larsen mener at hvis det blir endringer i sykelønnsordningen, slik Sigbjørn Johnsen og Jens Stoltenberg har varslet, vil dette kunne føre til langt større press på ansatte. Han kan fortelle at utspillet fra regjeringslederen har satt sinnene i kok blant medlemmene.

– De føler seg rett og slett lurt og dolka i ryggen, og har mistet troen på Stoltenberg er de tilbakemeldingene vi har fått, slår Larsen fast, og legger til at med dette forslaget går statsministeren vekk fra løftene sine.

– Vi fikk høre gjennom hele valgkampen at vi måtte støtte den rødgrønne regjeringa, ellers kom sykelønnsordninga vår til å bli rasert. Og nå er det Stoltenberg selv går i spissen for det, sier en opprørt Larsen.

Larsen håper at LO kjører beinhardt mot regjeringen og hindrer dem i å rasere dagens sykelønnsordning. Selv lover han at heismontørene vil kjempe til siste slutt hvis regjeringen kludrer med sykelønnsordningen.

– Vi er til og med villige, og klare, til å gå til streik, slår han fast.

Annonse
Annonse