JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Klimaet må prioriteres

Forbundsleder Hans O. Felix åpnet EL & IT Forbundets landsstyre med en klar beskjed: Klimakrisen er langt mer alvorlig en finanskrisen verden har opplevd og vil oppleve i de kommende år.

csd@lomedia.no

Landsstyret i EL & IT møtes i disse dager for siste gang i år. Forbundsleder Hans O. Felix snakket nok en gang om årets valg, og viktigheten av at majoriteten i forbundet støttet den rødgrønne regjeringen. Forbundet har hele tiden argumentert for at vi må ha en regjering som støtter fagbevegelsen, og Felix er derfor glad for at den rødgrønne regjeringen kan videreføre arbeidet sitt. Dette til tross, Felix kom ikke unna at regjeringen og Stoltenberg nå rasler med sablene om at dagens sykelønnsordning er i fare. EL & ITs fooorbundsleder understreket at regjeringen kommer ikke til å få forbundets støtte hvis de svekker den sykelønnsordningen vi har i dag.

Nei til direktiv

Neste års hovedoppgjør og FKE-forskriften er andre sentrale saker under landsstyremøte. Samtidig la Feix vekt på at forbundet støtter forbundsfellene i Postkom og vil jobbe sammen med dem i mot innføringen av postdirektivet.

- Et annet direktiv som er på trappene er datalagringsdirektivet. Forbundet er sammen med Datatilsynet i mot dette direktivet, og i Romania har det kommet fram at datalagringsdirektivet er i strid med rumensk lov. Derfor blir det viktig at Norge sier et klart nei til å vedta datalagringsdirektivet, fastslår Felix.

Klima prioriteres

En annen viktig sak for forbundet er å sette fokus på klimakrisen verden nå står ovenfor. Felix var ikke i tvil; Klimakrisen har kommet i skyggen av finanskrisen som vi har opplevd det siste året.

- Klimakrisen er mye viktigere å ta tak i og den må stå høyt på agendaen, helt til verdens politikere har kommet fram til en løsning på hvordan verden skal bli et godt sted å bo, sier Felix. Også for EL & IT Forbundet vil klimaet få en sentral plass i strategiplanen, og på landsstyretmøte vil det bli en egen debatt rundt dette. Det er også opprettet en egen redaksjonskomité for klimaspørsmålet, med forbundets nestleder Vidar Hennum som leder.

Annonse

Flere saker

Annonse