JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Støtter Haiti

Siden jordskjelvet rammet Haiti tirsdag 12. januar, har Norsk Folkehjelp fått mange henvendelser om hvordan man best kan hjelpe.

ahr@lomedia.no

I sitt arbeid på Haiti samarbeider Norsk Folkehjelp tett med Solidar som er det europeiske nettverket av folkehjelporganisasjoner.

­ Vår franske søsterorganisasjon Solidar Laique jobber gjennom lokale partnerorganisasjoner i hovedstaden Port-au-Prince. Samtidig driver våre spanske søsterorganisasjoner koordinert nødhjelpsarbeid i Haitis nest største by Jacmel. Byen er hardt rammet av jordskjelvet og var isolert fra omverdenen i nesten en uke etter skjelvet, skriver folkehjelpa på sine nettsider.

Internasjonalt fond

Norsk Folkehjelp har vært med i Solidar siden 1951. Nå har organisasjonen etablert et internasjonalt fond. For å sikre en effektiv bruk og best mulig utnyttelse av midlene ønsker derfor Norsk Folkehjelp å kanalisere støtten de mottar gjennom dette fondet. Den europeiske sammenslutningen av sosialdemokratiske partier (PES) har gått ut og oppfordret sine medlemmer og støttespillere til å gjøre det samme.

Enorme behov

Jordskjelvet på Haiti har lagt et helt samfunn i grus. Behovene for nødhjelp og til gjenoppbygging er enorme. Folk mangler mat, vann, medisiner, telt og tepper. Elektrisitet, mobilnettverket og all annen kommunikasjon er nede. FN karakteriserer katastrofen som en av de største den noensinne har stått overfor.

Norsk Folkehjelp er overbevist om at lokalbefolkningen er den viktigste ressursen både i det umiddelbare gjenoppbyggingsarbeidet og i den lange kampen for å bygge opp et samfunn igjen etter at katastrofen har rammet. Over 70 prosent av befolkningen lever under fattigdomsgrensen.

Mange vil

Mange vil bidra for at ikke befolkningen blir stående alene når tv-kameraene slås av. Flere forbund i LO har allerede vedtatt å bevilge penger til Haiti. I dag bestemte EL & IT Forbundet seg for å gjøre det samme. Forbundet bevilger 10.000 kroner, og kanaliserer pengene gjennom det internasjonale fondet.

Vil du også støtte de rammede på Haiti? Bruk kontonummer: 9001 05 00 000

Annonse
Annonse