JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kobler av kjøreboka

I går oppfordret de tillitsvalgte i Relacom alle ansatte om å koble fra den elektroniske kjøreboka. Arbeidstakerne ønsker ikke lenger å bli overvåket på jobben.

csd@lomedia.no

– Nå har det gått tre måneder siden de første elektroniske kjørebøkene ble installert i bilene. På den tiden har vi mottatt et voksende antall henvendelser fra medlemmer som føler seg kontrollert, og det kan vi ikke akseptere, sier hovedtillitsvalgt for EL & IT Klubb Relacom, Sissel Hallem. Helt siden det ble kjent at ledelsen i Relacom ønsket å installere elektronisk kjørebok i bilene, har Hallem vært svært skeptisk til dette. Hun har fryktet at det elektroniske loggsystemet lett har kunnet føre til misbruk.

– Nå har vi fått bekreftet det vi fryktet. Med den elektroniske kjøreboka utnytter arbeidsgiverne den innsynsmuligheten de nå sitter med til å utøve kontroll av de ansatte, uttaler Hallem.

Skikkelig avtale

Hensikten med den elektroniske kjøreboka var å dokumentere overfor ligningsmyndighetene. Klubben i Relacom reagerer derfor kraftig på hvordan informasjonen som blir loggført i systemet blir brukt av ledelsen.

– Det er faktisk et lovbrudd å spørre ut de ansatte om hvorfor de har vært her og der. Arbeidsgiver har ikke noe med å vite hva vi gjør på fritida eller hvor vi overnatter. Vi ønsket og har etterlyst en avtale begge parter kan leve med lenge. Det har vi ikke fått, og nå kobler vi fra systemet helt til denne er på plass, sier Hallem.

Hun legger ikke skjul på at oppfordringen fra klubben selvsagt har vakt reaksjoner fra ledelsen.

– Men nå regner jeg også med at ledelsen vil være med å samarbeide om å spikre en god avtale. Og får vi ikke det, vil vi ta det med inn i tariffoppgjøret, fastslår Hallem.

Annonse
Annonse