JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Avviser OECD-kritikk

LO-leder Roar Flåthen avviser kontant utspillet fra OECD om at den norske sykelønna må senkes for å få fraværet ned.

einar.fjellvik@lomedia.no

– Endringer i sykelønnsordningen står ikke på dagsorden, fastslår LO-lederen i en kommentar til dagens utspill fra seniorøkonom Christopher Prinz i OECD.

I et intervju med Aftenposten hevder OECD-økonomen at i og for seg prisverdige tiltak, som IA-avtalen, er dømt til mislykkes i å få det norske sykefraværet ned – fordi sykelønnsordningen er for god.

– I Norge har ikke arbeidstagerne noe incentiv til ikke å være syk. Og det koster heller ikke arbeidsgiverne mye, mener Christopher Prinz.

IA-avtalen virker

– Utfordringen er ikke at den (IA-avtalen red.anm.) ikke virker, utfordringen er at flere må slutte seg til avtalen og IA-arbeidet. Det skal en ny avtale bidra til, svarer Roar Flåthen.

Umulig sammenlikning

Flåthen stiller store spørsmålstegn ved hvor fruktbart det er å sammenligne sykefravær i ulike land, ettersom sykelønnsordningene er høyst ulikt utformet og det varierer fra land til land hvem som omfattes av statistikkene.

– Det er interessant at i Danmark har de høyere arbeidsledighet og lavere sykefravær enn i Norge, men statene bruker omtrent like mye penger, påpeker Flåthen.

Avsporing

Han kaller debatten om endring i sykelønnsordningen en avsporing og oppfordrer til å fokusere på hvilke tiltak som må til for å få ned sykefraværet og få til et mer inkluderende arbeidsliv.

Annonse

Flere saker

Annonse