JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Timeout om tjukke oljearbeidere

– En seier for fornuften, sier Ketil Karlsen i Industri Energi etter at fylkesmannen i Rogaland fredag slo retrett i striden om hvor tjukke oljearbeidere kan være.

Bakgrunnen er nye retningslinjer fylkeslegen i Rogaland sendte ut sist onsdag. Der heter det at oljearbeidere som veier over 120 kilo, eller har en livvidde på over 115 cm, kan miste helsesertifikatet de er avhengige av for å kunne jobbe i Nordsjøen.

De nye retningslinjene skapte voldsomme reaksjoner i oljearbeidermiljøet:

– Jeg betrakter ham som en fiende av vanlig arbeidsfolk, han viser forakt for arbeidsmiljøloven og overser treparts-samarbeidet, sa en rasende Ketil Karlsen, fagsjef for HMS i Industri Energi, til FriFagbevegelse.no torsdag i forrige uke.

Allerede dagen etter fant altså fylkesmannen tida innen for å hele olje på vannet for å roe gemyttene.

«Saka om overvekt på sokkelen har skapt ein omfattande debatt. Fylkesmannen vil difor ta initiativ til ein prosess med partane i arbeidslivet om saka», heter det i en kort melding som ble lagt ut på fylkesmannens nettsted fredag.

– Jeg synes dette er en klok avgjørelse som det står respekt av Jeg vil berømme fylkeslegen for at han nå snur. All erfaring og fornuft tilsier at det er best for alle parter at de som blir berørt blir involvert i slike prosesser, sier Ketil Karlsen i en kommentar til Industri Energis nettsted .

Annonse
Annonse