JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Frykter digitalt streikebryteri

EL & IT Forbundet frykter at Logica Oil & Gas vil overføre jobben til Wales, hvis det blir streik i bedriften fra 6.mars.

torgny@lo-media.no

Det er varslet streik i Logica Oil & Gas i Stavanger fra 6.mars etter at det ble brudd i meklingen. Nå har EL & IT Forbundet fått melding om at bedriften ønsker å omdirigere telefon og datatrafikken som i dag går til Logica Oil & Gas i Stavanger til sin avdeling i Wales hvis det blir streik i Stavanger.

– Dette vil i så fall være en helt ny type streikebryteri, sier leder av forhandlingsavdelingen i EL & IT Forbundet, Jan Olav Andersen.

Han understreker at EL & IT Forbundet ikke kan tolerere slikt streikebryteri og har allerede tatt kontakter for å få stoppet slikt streikebryteri

Logica Oil & Gas driver Staoils helpdesk som svarer på, eller sørger for at spørsmål blir besvart fra alle land. Helpdesken er delt i to, en i Stavanger og en i Wales. Hvis det blir streik i Norge er det mulig at telefonene i Norge kan omdirigeres. Helpdesken i Wales vil naturlig nok ha problemer med å besvare henvendelser på norsk.

Daglig leder i Logica Oil & Gas, Jørgen Espeland, sier til LO-Aktuelt at de jobber for å få til en god løsning for alle parter og har ikke lyst til å kommentere saken utover dette.

– Er det slik at dere kommer til å flytte virksomhet fra Stavanger til Wales hvis det blir streik?

– Nei, jeg tror ikke det, svarer Espeland.

Annonse

Flere saker

Annonse