JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Streik foreløpig avverget

Den varslede streiken i Logica Gas & Oil er utsatt. I tolvte time valgte bedriften å melde seg inn i NHO.

csd@lomedia.no

ahr@lomedia.no

Fredag ettermiddag fikk EL & IT Forbundet beskjed om at Logica GaS & Oil har meldt seg inn i NHO. Da blir bedriften tvunget til å følge arbeidslivets regler, og da blir det heller ikke streik.

– Vi utsetter streiken i påvente av forhandlingene med NHO, sier Jan Olav Andersen, leder av forhandlingsavdelingen i EL & IT Forbundet.

De 66 medlemmene i bedriften har kjempet siden oktober for å få på plass en tariffavtale, uten å få noe gehør hos bedriften. Derfor ble det gjort forberedelser til streik fra midnatt av.

– Kravet om tariffavtale vil nå bli overtatt av NHO og det er avtalt møter mellom organisasjonene for å behandle saken. Jeg er imponert over medlemmene som har stått på i denne saken, sier Andersen.

Merkelig ledelse

Klubbleder Henning Lima innrømmer at det ikke har vært noen enkel forhandlingsprosess. Han oppfatter ledelsens holdning til å motsette seg tariffavtale som svært underlig. Argumenter så langt i prosessen har vært at ledelsen i bedriften mener en tariffavtale blir altfor dyr.

– Det holder ikke når vi tenker på at vi i fjor fikk vi ikke en krone i lønnstillegg, mens bedriften gikk med 39 millioner i overskudd. Slikt henger ikke på greip og er ikke akkurat oppmuntrende for oss som er med på å skape et slikt resultat, sier Lima.

Krav på avtale

Nå gjenstår det å se hva som kommer ut av forhandlingene med NHO. De ansatte har krav på en avtale, men hvilken avtale som skal gjelde i bedriften er foreløpig ikke klart. Nettverk har forsøkt å komme i kontakt med daglig leder i Logica Oil & Gas, Jørgen Espeland, men han var ikke tilgjengelig for kommentar verken torsdag eller fredag.

Annonse
Annonse