JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

600 flere uten jobb

Arbeidsløsheten vokste med 600 personer i mars, om en justerer for vanlige sesongvariasjoner.

einar.fjellvik@lomedia.no

– Det er færre som melder seg ledige nå, men det er også en økende andel som bruker lang tid på å komme i jobb. At mange arbeidsledige deltar på tiltak bidrar til å holde arbeidsledigheten på et forholdsvis lavt nivå, sier arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie.

I alt er nesten 79 800 personer nå registrert som helt arbeidsløse hos NAV. Det utgjør 3,1 prosent av arbeidsstyrken. i tillegg er vel 21 400 midlertidig sysselsatt på ulike arbeidsmarkedstiltak. For tredje måned på rad er dermed flere enn 100 000 personer som er uten ordinært arbeid.

LAST NED: Mars-tallene fra Nav

– Utviklingen gir ikke grunnlag for å dempe innsatsen for å motvirke høy arbeidsløshet, understreker arbeidsminister Hanne Bjurstrøm i en kommentar.

Rammer privat sektor

Fortsatt er det store variasjoner i hvor problemene på arbeidsmarkedet rammer. Mens arbeidsløsheten er oppe i 7,1 % i bygg- og anleggsnæringen er bare 0,9 % av de som jbober med undervisning uten arbeid. Ved siden av bygg og anlegg er det industrien og deler av servicesektoren som føler problemene på kroppen. Innen de fleste andre yrker er arbeidsløsheten godt under gjennomsnittet for hele landet.

Geografisk varierer arbeidsløsheten fra 2,5 % i Oppland og Sogn og Fjordane til 3,8 % i Oslo og Finnmark. Aldersmessig er det unge menn mellom 20 og 24 år som rammes hardest, med en arbeidsløshet på 7,9 %.

Annonse

Flere saker

Annonse