JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Brudd i frontfagene

Innen midnatt lørdag må riksmeklingsmann Kari Gjesteby finne en løsning på frontfagoppgjøret. Hvis ikke går 35 000 medlemmer i Fellesforbundet ut i streik.

torgny.hasaas@lomedia.no

Tirsdag klokka 16 krevde Fellesforbundet brudd i meklinga med Norsk Industri i frontfaget. Dermed har riksmeklingsmannen fire døgn på å finne en løsning partene kan anbefale. Ved midnatt, natt til søndag, går meklingsfristen ut.

Mislykkes meklingen har Fellesforbundet varslet at 35 000 medlemmer i 800 bedrifter blir tatt ut i streik. Denne streiken vil i så fall starte søndag morgen.

Håper på løsning

Riksmeklingsmann Kari Gjesteby var i hovedsak positiv da hun møtte pressen etter bruddet, og uttrykte håp om at man kan unngå striek.

– Vi skal jobbe for å klare dette til fristen, sa hun, og ville ikke legge noe dramatikk i bruddet. Hun mente at det var en måte for partene å legge mer press inn i meklingen slik at en kunne komme fram til et resultat i løpet av lørdagsnatta.

– Jeg håper selvfølgelig på at vi blir ferdig, men jeg kan ikke dele ut noen garanti. Det er ingenting som er vedtatt før alt er vedtatt, sa Gjesteby.

Har jobbet i påsken

Hun forklarte at selv om det har vært meklingspause i påsken betyr ikke det at det ikke har skjedd noe. Partene har hatt undergrupper som har arbeidet med ulike spørsmål.

– Er arbeidstid et av de spørsmålene som det har vært jobbet med?

– Ja, det er mange temaer innen arbeidstidsspørsmålet, og det er en gruppe som har jobbet grundig med det, svarte riksmeklingsmannen.

– Har det kommet noen pengekrav på bordet?

– Mange av de kravene som har vært diskutert innebærer penger.

Ingen overraskelser

– Dette er din første store mekling. Er det noe som overrasker?

– Nei, jeg var gjennom noen meklinger i høst også, og alle meklinger er forskjellige, ingen er like. Den største forskjellen på denne meklingen og de andre er at det er mye større offentlig oppmerksomhet om denne enn om de andre. Men det er ingen overraskelse, avsluttet Gjesteby som vil ha noen strie døgn foran seg i meklingen som vil foregå på Hotell Opera i Oslo.

Annonse
Annonse