JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Spekter avviser likelønn

LO Stat krever likelønn, Spekter avviser at det er noe likelønnsproblem. Dette er utfordringen i starten på forhandlingene.

Forhandlingsleder i Spekter, Anne-Kari Bratten, avviser likelønn som den del av oppgjøret.

– Vi har undersøkt ute i bedriften, og vi har ikke funnet likelønnsforskjeller mellom samme stillinger i samme bedrift, sier Bratten.

Hun mener derimot at LO Stat i realiteten krever et nytt lønnssystem.

– I realiteten kreves det lik pris for lik utdanning. Man kan gjerne kalle det likelønn, men jeg mener det er en konstruert likelønnsproblematikk, sier Bratten.

Noen 100 prosent garanti på at det ikke finnes lønnsforskjeller på grunn av kjønn, vil hun likevel ikke gi.

– Derfor har jeg sansen for løsningen i frontfaget. Det betyr 50 øre til likelønn i de lokale forhandlingene, hvis det likevel skulle vise seg å være forskjeller, sier Bratten.

Likelønnskrav

LO Stat krever et generelt tillegg på 1950 kroner per år, det samme som i frontfagene.

I forhandlingene som følger i de enkelte virksomhetene skal det legges sterk vekt på likelønn.

– Utfordringene på området er store også i denne sektoren, selv om det er forskjeller i de forskjellige virksomhetene. Det blir likevel til syvende og sist et spørsmål om verdsetting, sier LO Stats leder Tone Rønoldtangen.

Videre er det lagt fram krav knyttet til seniorpolitikk og til kampen mot sosial dumping.

Tariffoppgjøret i Spekter omfatter rundt 54 000 medlemmer i LO Stat.

Den såkalte A-delen som starter i dag gjennomføres raskt, og danner grunnlaget for videre forhandlinger i hver enkelt virksomhet, B-delsforhandlingene.

Annonse
Annonse