JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Rustet for streik

Selv om EL & IT håper å komme i mål uten konflikt i år, ruster forbundet seg for situasjonen kan bli annerledes.

csd@lomedia.no

I dag var representanter for LOK-overenskomsten fra hele landet invitert til konferanse i EL & ITs forhandlingsavdelings regi. Selv om målet for LOK-oppgjøret er å unngå streik, ønsker forbundet likevel at alle distriktene er best mulig forberedt på konflikt.

– Det er for sent å samle trådene den dagen det blir streik. Derfor ønsker vi å mobilisere nå, slik at alle strategiplaner er på plass og alle vet hva som må til om det blir konflikt, sier forbundssekretær Jan Aasarmoen. Alt fra utbetaling av streikebidrag, til streikevakter og telefonvakter skal de ulike distriktene ha full kontroll på. Ved siden av dette skal de ha klart for seg hvordan informasjonsstrømmen skal styres mot medlemmene. Dette fikk de en innføring i under dagens møte.

Viktig

Frank Hagen fra distrikt Hedmark og Oppland synes konferansen er et fint tiltak.

– Det er viktig å få oversikt over de oppgaver vi må gjøre hvis det skulle bli en streik. I vårt distrikt har vi faktisk tatt fram papirene fra elektrikerstreiken i 1996, for å repetere hvordan vi la opp løpet den gangen. Det er en solid jobb som skal gjøres hvis det blir konflikt. I første omgang må vi informere medlemmene våre og de tillitsvalgte om at oppgjøret kan ende med streik, slik at de også er berett. De tillitsvalgte må også belage seg på å sitte på streikekontoret, og vi må ha alle lister for streikevakter klart i tilfelle oppgjøret skulle ende med en konflikt, sier Hagen. Selv håper han at LOK-oppgjøret kan løses uten streik.

– Men vi må uansett være føre var, og klare til å streike hvis det skulle gå dit hen, sier han.

Annonse

Flere saker

Annonse