JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Klippet nødlyset i skoleheisen

Firmaet Moelven Elektro har i flere år hatt oppdrag fra Undervisningsbygg og Omsorgsbygg i Oslo kommune om service på heiser. Problemet er at de ikke er kvalifisert for heisarbeid.

torgny.hasaas@lomedia.no

Flere heismontører i Oslo-området har oppdaget at det har vært utført ikke-kvalifisert arbeid på det elektriske anlegget på heiser eid av Oslo kommunes foretak, Undervisningsbygg og Omsorgsbygg. Arbeidet som har vært utført, er å bytte ut alarmene i heisstolen og toveiskommunikasjonen mellom heiskupéen og en ekstern vaktsentral.

– Vi har oppdaget blant annet at det gamle alarmanlegget bare er klipt ned, og da bryter en også nødlyset i heisen. En del av ledningene til alarmen har bare vært teipet fast, forklarer Rune Larsen, styremedlem i Heismontørenes forening.

Fagforeninga kontaktet Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), og meldte inn at de mente at det var uautoriserte personer som jobba på heisanlegget. DSB kontaktet Hafslund som har tilsynsansvaret i Oslo. Selve revisjonen av firmaet som utførte heisarbeidet, Moelven Elektro, ble foretatt av Infratek.

I revisjonsrapporten går det klart fram at verken virksomhetens faglig ansvarlig eller de som utførte arbeid på heisen var kvalifisert for heisarbeid. I rapporten heter det at firmaet har utført arbeid på heisene ved Mortensrud skole, Manglerud videregående skole og andre skoler tilknyttet Undervisningsbygg.

Ivar Johansen, bystyremedlem for SV i Oslo har nå henvendt seg til byrådet for å svare på spørsmålet om «hvordan det kan ha seg at kommunens eiendomsforetak engasjerer firmaer til å utføre arbeid de ikke er kvalifisert til og /eller har godkjennelse for å utføre?»

Moelven elektro har fått anledning til å kommentere innholdet i revisjonsrapporten, men har ikke kommet med tilbakemelding. Selskapet er en underavdeling av byggekonsernet Moelven, har hovedkontor i Oslo og har 230 ansatte.

Annonse
Annonse