JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Statkraft fikk nei

Tidlig i april ble det kjent at Statkraft ønsket å selge sin aksjeandel i BKK. Men Trond Giske sier nei.

csd@lomedia.no

Tidlig i april bekreftet konserndirektør i Statkraft og nestleder i BKKs styre, Stein Dale, at Statkraft ønsket å selge aksjeposten på 49,9 prosent i BKK. Aksjene er verdt nærmere ti milliarder kroner. Et salg av aksjeposten ville åpnet for private og utenlandske eiere i BKK, noe EL & ITs hovedtillitsvalgt i BKK, Svein Davidsen er strengt i mot.

– Vi ønsker statlig eierskap, slår han fast.

Trenger penger

Statkraft var lenge interesserte i å overta hele BKK. Det gikk ikke, siden Bergen Kommune og de øvrige eierkommunene av BKK ikke vil selge. Nå sier Statkraft at de trenger pengene til utbygging av andre prosjekter, samt at de er lei alle konfliktene rundt BKK. Sent i forrige uke fikk Svein Davidsen, og de andre ansatte i BKK gladmeldingen om at næringsminister Trond Giske ikke gir Statkraft lov til å selge aksjene i BKK nå. I følge Bergens Tidene må en slik sak, om det skulle bli aktuelt igjen i fremtiden, først komme på næringsminsterens bord. Svein Davidsen er svært glad for utfallet av saken, men mener at flere av Statkrafts styremedlemmer i BKK nå må vurdere sine posisjoner i styret.

– Jeg mener bestemt at de styremedlemmene som har støttet at Statkraft skal selge seg ut av BKK bør gjøre det. De viser tydelig en helt feil holdning ovenfor oss og da er BKK heller ikke tjent med dem, sier Davidsen. Han håper uansett at resultatet av dette vil åpne nye dører for et bedre samarbeid med Statkraft i fremtiden.

– Dette er viktig for at vi nå skal få sjansen til å utvikle selskapet videre. Vi håper også at dette vil føre til en holdningsendring i Statkraft, og ser frem til at den nye konsernsjefen tiltrer 1. mai, sier Davidsen.

Annonse
Annonse