JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Store problemer i Avinor

Bistand fra LO Stat hjalp ikke partene i Avinor til å bli enige. Mye tyder på at det blir nok en tur til riksmeklingsmannen.

ahr@lomedia.no

Ennå gjenstår såkalte Fase 3-forhandlinger, der saken løftes fra det lokale plan og tilbake til LO Stat og Spekter. Men Mette Lise Rusten, leder for EL & ITerne i Avinor sier det skal mye til før man finner en løsning der.

– Vi står langt fra hverandre. Jeg tror vi må belage oss på en tur til innom riksmeklingsmannen, sier Rusten til Nettverk.

Slik gikk det også for to år siden. Da endte det med streik. Og problemene i årets forhandlinger ligner mye på det de Avinor-ansatte gikk til streik for i 2008.

– Den gangen fikk vi satt ned en gruppe som skulle kartlegge noen av problemene vi hadde. Siden den gang er det gjort et godt stykke arbeid. Spørsmålet er bare hvordan vi nå skal gå videre, sier Rusten.

Alt pensjonsgivende?

Et av de største problemene gjelder pensjon. De ulike gruppene i Avinor har ulike pensjonsordninger, noe de LO-organiserte synes er urettferdig.

– Vi vil at all inntekt skal være pensjonsgivende, også de variable. Men siden vi har vår pensjon i Statens Pensjonskasse, er det et tak på hvor mye som skal tas med. Det taket gjelder ikke for andre grupper, og da vil vi ha det fjernet for oss også, sier hun.

Ikke moderasjon

I tillegg er de Avinor-ansatte ikke så veldig interessert i å vise moderasjon i år.

– I fjor valgte vi moderasjon på grunn av finanskrisen. I år derimot ser vi at det går veldig bra, og da ser vi ikke det samme behovet. Vi nekter å betale for askeskyen, selv om arbeidsgiveren vår har trukket det inn i forhandlingene, sier Rusten.

Annonse
Annonse