JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Solid lønnsløft i Geomatikk

Etter tre intense dager kom Spekter-bedriften Geomatikk i havn med sin B-delsforhandling. De ansatte får et realt lønnsløft i år.

csd@lomedia.no

– Jeg er sliten og lykkelig, og det er en god følelse, ler EL & ITs forhandlingsleder i Spekter-bedriften Geomatikk Anne Bjerk. I år var kravet fra de ansatte å få et solid lønnstillegg.

– I år har bedriften økonomi til det, og selv om pengene ikke alltid sitter like løst hos ledelsen, kom vi til slutt til en enighet som alle ansatte kan være fornøyde med, sier Bjerk.

Få forskjeller

I forkant av oppgjøret gikk Bjerk ut og forklarte at hvis ikke ledelsen gikk med på å gi de ansatte et realt lønnsløft ville det bli konflikt. Hun opplyste videre at dette var langt viktigere enn likelønn som ikke er problem i bedriften. Det eneste Bjerk fant av avvik her var to kvinnelige landmålere som i forhold til sine mannlige kollegaer hadde sakket akterut på lønnsstigen.

– Det fikk vi rettet opp i. Begge kvinnene vil få et lønnsløft på 30.000 kroner, mens andre landmålere får 20 000, noe de selvsagt ble veldig glade for, sier Bjerk.

Gode tillegg

Veldig mange i bedriften fått gode tillegg i år. Flere kan plusse på alt fra 20.000 til 26.000 kroner på årslønnen sin, og Bjerk forteller at utfallet av oppgjøret er svært tilfredsstillende.

– Det var viktig for oss å få løftet de lavest lønnede, derfor har svært mange fått 26 000 kroner, forklarer Bjerk. Hun kan også opplyse om at årets oppgjør er historisk i bedriften. Mye av dette skyldes at alle var klare til å kjempe for et lønnsløft.

– Jeg gikk til forhandlingene med medlemmene i ryggen. De hadde forstått at for å få bedret lønnssituasjonen måtte de kjempe. Etter to dager med forhandlinger skjønte jeg at ledelsen ønsket å unngå et brudd. De la først fram et tilbud som var for lavt, men var villige til å forhandle. Vi kom i mål med et godt resultat, og jeg er veldig godt fornøyd med årets forhandlinger, sier Bjerk.

Annonse
Annonse