JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vant ikke frem med trappa

EL & ITs medlemmer innenfor HSH vant ikke frem med kravet om en tydeligere lønnsstige. Men en liten sprekk i berget ble det.

ahr@lomedia.no

En dag var satt av til forhandlingene på Informasjonsteknologiavtalen og IT- og servideelektronikkavtalen. Hovedmålet var å heve minstelønna, og få en tydeligere lønnsstige.

- Vi fikk dessverre ikke gjennomslag for vårt hovedkrav om et stillingsbasert minstelønnssystem. Vi er imidlertid enige om å gjennomføre et utvalgsarbeid i tafiffperioden for å vurdere overenskomstenes innhold sett i forhold til bransjens nåværende og fremtidige behov, sier forbundssekretær Torbjørn Sundal som har vært forhandlingsleder.

Det betyr at man har fått en liten sprekk i berget. Når man skal se på avtalenes innhold og behov, vil man også se på lønnsbestemmelsene og vurdere et stillingsvurdert minstelønnssystem.

Følger frontfaget

Når det gjelder økonomien følger de to avtalene det som har skjedd i frontfaget. Det betyr en krone i generelt tillegg til alle, med virkning fra 1. april. I tillegg avsettes en lav- og likelønnspott på den enkelte bedrift på kr. 0,50 pr. time. Også dette med virkning fra 1.4.2010.

Resultatet er enstemmig anbefalt av forhandlingsutvalget.

Annonse
Annonse