JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ingen løsning for ErgoGroup

Bistand fra LO Stat førte ikke forhandlingene i ErgoGroup videre. Nå blir det opp til LO Stat og Spekter å finne en løsning.

ahr@lomedia.no

EL & IT-klubben i ErgoGroup ble ikke enig med arbeidsgiveren sin i de såkalte B-delsforhandlingene. Derfor ble det avholdt bistandsforhandlinger med representanter fra LO Stat og Spekter sist fredag. Men heller ikke da klarte partene å bli enige. Dermed går det mot såkalte fase 3-forhandlinger, der LO Stat og Spekter må prøve å finne en løsning. Det er siste mulighet før ErgoGroup eventuelt må ta seg en tur til Riksmeklingsmannen.

– Det blir antageligvis ikke mulighet for å avholde noen avsluttende forhandlinger før etter 17. mai, sier forbundssekretær Reidunn Wahl.

12. time

Samme situasjon oppsto i Avinor. Også der måtte man helt til fase 3-forhandlinger før det ble en løsning i 12. time. Striden sto blant annet om lønnstillegg og hvilke deler av lønna og tilleggene som skal være pensjonsgivende. Resultatet ble et minste generelt tillegg på 11.300 kroner, og et snitt på 15.000 kroner. På pensjon ble partene enige om et kompromiss som går ut på at hvis taket for pensjonsgivende inntekt heves i staten, skal det heves tilsvarende i Avinor.

Enige i Relacom

Også i Relacom er de nå enige, etter først å ha bedt om bistand. Der får alle ansatte et generelt tillegg på 1.950 kroner, det samme som ble oppnådd i de såkalte A-delsforhandlingene. Ansatte i lønnsgruppe 3 ytterligere 2.500 kroner fra 1. juli. Lærlingenes beregningsgrunnlag heves fra 313.500 til 334.000 kroner, og minstesats for utrykning er hevet fra 544 til 650 kroner.

– Vi er i en situasjon hvor Telenors nye kontraktmodell for underleverandører har kastet lange skygger over forhandlingene. Mange ansatte er oppsagt, og bedriftens generelle økonomiske situasjon er ikke så god. Derfor har vi endt opp med et meget moderat oppgjør, sier klubbleder Sissel Hallem.

Klubben har likevel klart å videreføre sin vetorett mot endringer i tjenestepensjonsordningen, har fått på plass en avtalerett med flåtestyring, og det skal opprettes et partssammensatt utvalg for opplæring og kompetanseutvikling.

I mål i Norsk Telemuseum

EL & IT-klubben i Norsk Telemuseum har også skrevet under årets forhandlingsprotokoll. Partene er enige om et generelt tillegg på 8.000 kroner til alle ansatte. Lav- og likelønnspotten fordeles ved at det gis et særskilt tillegg på 5.000 kroner til ansatte som tjener opp til 320.000 kroner (Lønnsgruppe 4) og 10.000 kroner ekstra til ansatte i lønnsgruppe 6A. Ingen ansatte med 14 års ansiennitet skal tjene under 280.000 kroner. Minstelønnssatsen for fagarbeider elektrofag og IKT settes til 312.273 kroner. For konservator settes minstelønnssatsen til 361.500 kroner.

Annonse
Annonse