JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Varsler sympatistreik

Som en konsekvens av bruddet i forhandlingene på IKT-avtalen med Norsk Industri, varsler nå EL & IT Forbundet en mulig sympatistreik for 4.700 medlemmer.

csd@lomedia.no

Dette kommer fram av en pressemelding publisert på EL & IT s nettside i går. Fredag 30. april ble det brudd i IKT-forhandlingene mellom EL & IT og NHO. EL & ITs viktigste krav har vært å endre omfangsbestemmelsene på IKT-avtalen slik at forbundet får en fungerende avtale innenfor denne sektoren. I dag er det flere medlemmer som går på andre forbunds avtaler, men er organisert i EL & IT Forbundet.

– Det er nesten åpenbart at NHO forsøker å hindre EL & IT i å organisere innen IKT-sektoren, uttalte Forhandlingsleder Jan Olav Andresen til Nettverk etter at bruddet i forhandlingene var reelt.

Stevne

4.700 medlemmer av forbundet, omfattet av Landsoverenskomsten for elektrofag, Heisoverenskomsten, Energioverenskomsten og Telenor-overenskomsten, vil få varsel om plassoppsigelse. Uttaket er begrenset til Bodø, Trondheim, Bergen, Stavanger, Vestfold og Telemark.

NHO mener bestemt at EL & IT Forbundet ikke har noen streikerett på denne avtalen, siden IKT-avtalen i utgangspunktet ble etablert som en prøveavtale, og fremdeles har status som det. NHO hevder derfor at en sympatistreik på IKT-overenskomsten vil både være ulovlig og tariffstridig, og har varslet at de vil stevne EL & IT Forbundet for Arbeidsretten for å avklare dette spørsmålet.

LO og EL & IT Forbundet er uenig dette og mener at tariffoppgjøret på denne overenskomsten skal gjennomføres etter vanlige regler.

Vanskelig

Under høstens landstariffkonferanser var det full enighet om at forhandlingene på IKT-avtalen ville bli den viktigste saken under årets tariffoppgjør. Medlemmene sa seg også villige til å støtte de få medlemmene som er omfattet av dagens IKT-avtale med en sympatistreik. Også under Landsstyremøtet i desember var det enighet om dette.

Meklingsutløp på IKT-overenskomsten er natt til 2. juni. Forbundet og LO legger til grunn at Arbeidsretten må behandle saken før meklingen starter, og at mekling og eventuell konflikt gjennomføres som varslet med mindre Arbeidsretten gir NHO medhold.

Annonse

Flere saker

Annonse